PAPALIK SEÇİMİNDE SKANDAL!

Mart ortasında yeni Papa seçimlerine (Conclave) katılacak olan Amerikalı Kardinal Mahony, kilisede bakın davaları örtbas ettiği için ortalığı karıştırdı.

20 Şubat 2013 Çarşamba 13:45
PAPALIK SEÇİMİNDE SKANDAL!

80’li yıllarda bazı rahiplerin çok sayıda çocuğa cinsel istismarda (pedofili) bulunmasının üzerini örterek, bu suça bulaşan rahipleri yetkili makamlara bildirmediği iddia edilen Kardinal Roger Mahony’nin, Papalık seçimlerine katılacak olması ABD’li Katolikleri ayağa kaldırdı. İtalyan basınının yer verdiği haberlere göre, 50 bine yakın üyesi bulunan Catholics United hareketi kardinale sert tepki göstererek, “En iyisi sen Los Angeles’ta, evinde kal” mesajı verdi. Washington Post ise, “Hücrede olmadığı için çok şanslı” diye yazarken, Kardinal Mahony Roma’ya hareketinden önce cemaatin kendisi için dua etmesini istedi.

129 Pedofili Vakasını Örtbas Etti
Tüm tepkiler üzerine, Los Angeles’ta yaşayan Kardinal Mahony’nin yeni Papa’nın seçimine katılıp katılmayacağı merak konusu olurken, Famigli Cristiana, şimdiye kadar bu kardinalin 129 pedofili olayını örtbas ettiğini iddia ediyor. ABD, kilisede pedofilinin en çok yaşandığı ülkelerin başında geliyor. 
İtalya’da yayın yapan Famiglia Cristiana (Hıristiyan Ailesi) dergisi ise, internet sitesinde bir forum açarak, “Kardinal Mahony Conclave’ye katılsın mı katılmasın mı?” diye okurlarına sordu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol