PAPA'DAN İSTİSMARCILARA SERT TEPKİ...

Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, çocuk istismarını değerlendirdi ve istismarcılara sert çıktı.

02 Mayıs 2016 Pazartesi 12:45
PAPA'DAN İSTİSMARCILARA SERT TEPKİ...

 Katoliklerin ruhani lideri Papa Francesco, Suriye’den gelen haberlerin kendisini derinden üzdüğünü ifade ederken, burada barışın sağlanması çağrısını yineledi. Konuşmasında çocuk istismarına da değinen Papa, “Bu bir trajedidir” dedi.

Geleneksel Pazar duası için Vatikan’daki Aziz Petrus Meydanı’nda toplanan binlerce kişiye seslenen Papa Francesco, bir kez daha Suriye’de barışın sağlanmasına ilişkin çağrıda bulundu. 

Suriye’den gelen haberleri derin bir üzüntüyle karşıladığını söyleyen Papa, özellikle Halep olmak üzere buradaki şiddet döngüsünün, zaten umutsuz olan ülkedeki insani durumu daha da kötüleştirdiğine dikkat çekerek, çocuklar, hastalar ve büyük bir özveri ile yardım sağlamaya çalışanlar da dahil masumların öldürüldüğünü belirtti. 
79 yaşındaki ruhani lider, Suriye’deki çatışmanın taraflarına, düşmanlıkların bitirilmesine ilişkin çabalara ve devam eden diyalog sürecine saygı duyma çağrısı yaparken, bunun barışa giden tek yol olduğunun altını çizdi. 

“ÇOCUKLARIN İSTİSMARINA GÖZ YUMMAMALIYIZ”
Öte yandan, meydanda bulunan ve çocuk istismarına karşı yıllardır mücadele veren Meter Derneği’nin temsilcilerini selamlayıp, yaptıkları çalışmalardan dolayı onlara teşekkür eden Papa, “Çocuk istismarı bir trajedidir. Çocukların istismarına tahammül göstermemeliyiz. Buna maruz kalanları savunmalı ve istismarcıları ise ciddi bir şekilde cezalandırmalıyız” diye konuştu. 
Papa bu arada, Ortodoks Hristiyanların Paskalya Bayramını da kutlayarak, “Bugün Paskalya Bayramı’nı kutlayan Doğu Kiliseleri’ne bağlı kardeşlerimize samimi selamlarımı gönderiyorum” ifadelerini kullandı. 
DHA-Dış Haberler - İtalya -
Esma Çakır / Roma, 1 Mayıs

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.05.2016 12:51
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol