"ONLAR VATAN HAİNİDİR..."

Kıbrıs Rum Ortodoks Kilisesi Başpiskoposu II. Hrisostomos, bakın kimleri “vatana ihanet”le suçladı.

25 Aralık 2013 Çarşamba 15:22

 Fileleftheros II. Hrisostomos’un Noel nedeniyle yayımladığı genelgeyi okurlarına “Milli Davamız Entrikalardan Karmaşıklaştı. İşgal Bölgelerindeki Malların Satışı Vatana İhanettir” başlığıyla aktardı.

Habere göre Rum halkını “milli ve dini teyakkuza” çağıran II. Hrisostomos, genelgesinde şu mesajları verdi:

“Toplanıp güçlerimizi yeniden düzenlemeliyiz. Dörtnala giden işsizlik, çoğu kişinin hayatını idame ettirmek için ihtiyaçlarını karşılayamaması, bütün kamuda her gün ortaya çıkan çürüme ve yolsuzluk, Troyka’nın, bir çeşit tefeci kredisi karşılığında milli itibarımızı aşağılayan haksız talepleri ülkemizin bugününü ve yarınını egemenliği altına alıyor, çoğu kişiyi cesaretsizliğe, çoğunu da umutsuzluğa sürüklüyor. Milletimizin geçirmekte olduğu zor konjonktürler Tanrıya inanç ve vatana sevgi gerektirir, herkesi milli ve dini teyakkuza davet ediyorum. Milli davayı sorumlulukla yönetenler, istenilen çözüme zemin olarak dünyanın tanıdığı hukuk ilkelerinden şaşmasınlar. Vatanımızı vuran en büyük keder ekonomik zorluk değil.

Milli davamız çözümsüz olmakla kalmıyor dünya güçlülerinin entrikaları ve çıkarları yüzünden daha da karmaşıklaşıyor. Türkiye, Kıbrıs’ın tamamını ele geçirip Türkleştirmekten başka bir şey olmayan asıl hedefini sinsi ve sarsılmaz şekilde ileri götürüyor. Halkımızın bir bölümü de, yapmaması gerekirken, vatana ihanet noktasına varacak kadar işgal gücüyle aynı hizaya geliyor, işgal altındaki mallarını işgalciye satarak ülkemizin Türkleşmesine meşruiyet kazandırıyor.”

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 25.12.2013 15:25
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol