'Onlar Rahat Alışveriş Yapabilsin Diye...'

Libya’ya asker gönderilmesine yönelik tezkerenin Meclis Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin yankıları sürerken, AKP’nin desteklediği Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj’ın Londra’da alışverişte olduğu görüntüleri ortaya çıktı.

05 Ocak 2020 Pazar 12:44

Gazeteci İbrahim Varlı, Libya’daki Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayez Al Sarraj’ın, ailesiyle Londra’da alışveriş yaparken çekilen görüntülerini paylaştı.
Görüntülerin ne zaman çekildiği hakkında bilgi paylaşılmazken Varlı, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda şunları kaydetti: “İktidarda kalması için tezkere çıkarılan Libya’daki Trablus yönetiminin Başkanı Fayez Al-Sarraj ailesiyle Londra’da alışverişte… Bu adamlar Londra’larda, Paris’lerde rahatça alışveriş yapsınlar diye bedelini bizler ödüyoruz…”

"İLİŞKİLERİ KESİN..."

Öte yandan Trablus merkezli Ulusal Mutabakat Hükümeti Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac hükümeti ile Türkiye arasında yapılan askeri işbirliği anlaşmasının iptal edilmesini öngören bir karar aldı. Bingazi’deki parlamento, oybirliğiyle Türkiye ile ilişkilerin kesilmesini de kabul etti.
Al Arabiya kanalının haberine göre; Libya’nın Bingazi şehrinde bulunan Temsilciler Meclisi, Trablus Yönetimi ile Ankara arasında imzalanan işbirliği anlaşmasına ilişkin bugün olağanüstü toplandı.
Uluslararası geçerliliği olmayan parlamento, Ulusal Mutabakat Hükümeti (UMH) Başkanlık Konseyi Başkanı Fayiz es-Serrac ile Türkiye ile varılan anlaşmaya dahli olan herkesin dosyasının Libya Başsavcılığı’na gönderilmesine karar verdi.
 

TÜRKİYE’YE KARŞI SİLAHLANMA ÇAĞRISI
Türkiye’nin Birleşmiş Milletler tarafından tanınan UMH’ye destek vermek üzere Libya’ya asker gönderilmesinin önünü açan tezkerenin TBMM’de kabul edilmesinin ardından General Halife Hafter’in komuta ettiği Libya Ulusal Ordusu’ndan Türkiye karşıtı bir açıklama gelmişti.
Temsilciler Meclisi’ne bağlı Libya Ulusal Ordusu tarafından Twitter’dan yapılan açıklamada, “anavatanı korumanın halkın görevi” olduğu belirtilerek, sivillere Türk birliklerine karşı silahlanma çağrısı yapılmıştı.


ANKARA İLE KRİTİK ANLAŞMA
General Halife Hafter’e bağlı güçler nisan ayından bu yana Fayiz es-Serrac’ın liderliğindeki Ulusal Mutabakat Hükümeti’ni devirmek için başkent Trablus’a saldırıyor.
Türkiye, Ulusal Mutabakat Hükümeti ile Doğu Akdeniz’de Yunanistan ve Güney Kıbrıs’ın tek taraflı hidrokarbon arama faaliyetlerini sekteye uğratacak bir anlaşmaya varmıştı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 05.01.2020 12:55
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol