ONLAR HİÇ OSCAR ALAMADILAR AMA YİNE DE YILDIZLAR

Beyazpendenin bazı ünlüleri çok isteseler de henüz oscar sahibi olamadı.

01 Mart 2012 Perşembe 14:29
ONLAR HİÇ OSCAR ALAMADILAR AMA YİNE DE YILDIZLAR

 

Sinemanın bir başka dev aktörü Gary Oldman da ''Tinker Tailor Soldier Spy'' filmiyle ilk kez Oscar ödülüne aday gösterildi. Sanatçı, favorileri arasında yer aldığı ''En İyi Erkek Oyuncu'' ödülünü kazanamadı.
Kendisi Hiç Aday Olamadı Ama...
Sinemanın efsane sarışını Marilyn Monroe, Oscar ödülüne hiç aday gösterilmeyen sanatçılar arasında yer alıyor. Buna karşın kaderin ilginç bir cilvesi, oyuncunun ''Prens ve Şov Kızı'' filminin çekimleri sırasında genç bir asistanla yakınlaşmasını konu alan ''Marilyn ile Bir Hafta'' filminde efsane sarışını canlandıran Michelle Williams, ''En İyi Kadın Oyuncu'' dalında Oscar ödülüne aday gösterildi.
''En İyi Kadın Oyuncu'' dalındaki ödülü Meryl Streep'in kazanması neticesinde altın heykelciğe sahip olamayan Williams, en azından ilk Oscar adaylığını kazanması nedeniyle bu konuda Marilyn Monroe'dan daha şanslı olduğunu gösterdi.
Sinema dünyasının pek çok tanınmış sanatçısı ise Oscar ödülüne yaşamları boyunca sahip olamazken, bir kısmı aday dahi gösterilmedi.
Oscar'a 1929'da iki filmle, ayrıca 1937'de ''Camille'', 1939'da ''Ninotchka'' filmleriyle aday gösterilen efsane oyuncu Greta Garbo üç seferde de ödülü alamadı. Sonunda Garbo'ya 1954'te onur ödülü verildi.
Tom Cruise da Çok İstedi
Yaşamı boyunca en büyük hayalinin Oscar olduğunu her fırsatta dile getiren Tom Cruise, her seferinde favori gösterildiği salondan eli boş döndü.
Sinemanın en çok kazanan aktörleri arasında yer alan Cruise, 1989'da ''Doğum Günü 4 Temmuz'', 1996'da ''Jerry Maguire'' ve son olarak da 1999'da ''Manolya'' filmleriyle aday gösterildiği Oscar'ı hiç kucaklayamadı.
''Çıplak Ayaklı Kontes'', ''Klimanjaro'nun Karları'', ''İnsanlar Yaşadıkça'' gibi ölümsüz filmlere imza atan ve beyazperdenin gelmiş geçmiş en güzel kadını olarak nitelendirilen Ava Gardner da Oscar'ı hiç kucaklayamayan ünlülerden. 1953 yılında ''Mogambo'' filmiyle aday gösterilen Gardner ödülü alamadı.
''Oz Büyücüsü'', ''Bir Yıldız Doğuyor'' gibi filmlere imza atan ünlü oyuncu Judy Garland, 1939'da Akademiden özel ödül aldı. Daha sonra iki kez aday gösterilen Garland ne yazık ki altın heykelciğe hiç sahip olamadı.
Bir dönem genç kızların ''beyaz atlı prensi'', sinemanın en yetenekli oyuncularından biriydi Cary Grant, ama bu Oscar almasına yetmedi. Bu sinema devine de 1969'da Oscarsız geçen yıllarının hatırına onur ödülü verildi.
Kızıl Saçlı Güzel de Oscarsız Ünlülerden
Beyazperdede ''Gilda'', ''Prenses Salome'', ''Carmen Garcia'', ''Vera Simpson'' gibi karakterleri canlandıran sinemanın kızıl saçlı güzeli Rita Hayworth, sinema sanatına yıllarını vermesine rağmen akademiden onur ödülü dahi alamadı. Hayworth, sanat yaşamı boyunca Oscar ödülüne aday da gösterilmedi.
Sinemanın ''mavi meleği'' Marlene Dietrich de hiç Oscar alamadı. Oyunculuk yeteneği kadar sinema ve müziğe olan ilgisi ve entellektüelliğiyle de her zaman hayranlık toplayan bu sanatçı da Oscarsız ünlülerden.
Akademiden 5 kez onur ödülü alan Bob Hope oyunculuk kategorilerinde hiç ödül kazanamadı. Onur ödülleri sayılmazsa Oscar'ı hiç alamayan sinema devleri ise şöyle sıralanıyor:
''Marlene Dietrich, Irene Dunne, Albert Finney, Peter Fonda, Greta Garbo, Ava Gardner, John Garfield, Judy Garland, Lillian Gish, Cary Grant, Jean Harlow, Julie Harris, Rita Hayworth, Leslie Howard, Rock Hudson, James Earl Jones, Deborah Kerr, Carole Lombard, Merle Oberon, Burt Reynolds, Ralph Richardson, Gena Rowlands, Rosalind Russell, James Dean, Steve McQueen ve Gloria Swanson.''

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol