OBAMA, BEYAZ SARAY'DA İFTAR VERDİ

Perşembe günü Başkan Barack Obama, Ramazan ayı vesilesiyle Beyaz Saray’da bir iftar yemeği verdi.

26 Temmuz 2013 Cuma 11:04
OBAMA, BEYAZ SARAY'DA İFTAR VERDİ

 Associated Press’in haberine göre Beyaz Saray’ın Yemek Salonu’nda gerçekleşen iftarda Obama, Müslüman Amerikalılara, girişimciler, teknoloji alanında yenilik yapan kişiler ve tıp alanında öncülük eden kişiler olarak ulusun inşasına destek anlamında bulundukları katkılardan dolayı övgüde bulundu.

İftar yemeğine; Obama yönetiminin üyeleri, seçilmiş yetkililer, dini liderler ve diplomatlar heyetinin üyeleri de katıldılar.

İftar yemeğinde yaptığı konuşmada Obama, Ramazan’ın, “bir derin düşünce zamanı, dua ve oruç yoluyla kişinin Tanrı’ya bağlılığını göstermesi için bir fırsat olduğunu ve aynı zamanda aile ve arkadaşların bir araya gelmesi için bir vesile” olduğunu belirtti.


Farklı inançların kutsal günlerini kutlamanın bir Beyaz Saray geleneği olduğunu söyleyen Obama, bu tür vesilelerin, ülkeyi tanımlayan ve ibadet özgürlüğünü destekleyen çeşitliliği onurlandırdığını belirtti.

Ayrıca Obama, Amerikalıların ve Orta Doğu’daki insanların, iktisadi imkanlar ve girişimcilik açısından ortak hedeflere sahip olduklarını söyledi.

Çocuklar ve gelecek nesiller için daha fazla fırsat yaratılması adına sıkı çalıştıklarını, hedefleri yüksek tuttuklarını belirten Obama, bu durumun sadece Amerikan rüyası olmadığını aynı zamanda dünyanın dört bir yanındaki insanların arzusu olduğunu belirtti.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 26.07.2013 11:06
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol