NEFRET SAÇMA İZNİ İSTİYOR...

"Sıra nefret saçmaya ilişkin maddelerin ceza yasasından çıkarılmasında"

25 Haziran 2011 Cumartesi 14:10
NEFRET SAÇMA İZNİ İSTİYOR...

 Müslümanlara ayrımcılık yapmak, hakaret etmek ve nefreti körüklemek suçlarından dolayı hakkında açılan davada beraat eden aşırı sağcı lider Geert Wilders, "Sıra nefret saçmaya ilişkin maddelerin ceza yasasından çıkarılmasında" dedi.

Hollanda'da Liberaller (VVD) ile Hıristiyan Demokratlardan (CDA) oluşan azınlık hükümetinin "dış destekçisi" aşırı sağcı PVV'nin (Özgürlük Partisi) lideri Geert Wilders, "Sıra nefret saçmaya ilişkin maddelerin ceza yasasından çıkarılmasında" dedi.

Müslümanlara ayrımcılık yapmak, hakaret etmek ve nefreti körüklemek suçlarından dolayı aralarında HTİB'in (Hollanda Türkiyeli İşçiler Birliği) de bulunduğu çeşitli kişi ve kuruluşların şikayeti üzerine Amsterdam Mahkemesi'nde yarğılanan ve hakkındaki suçlamaların tümünden beraat eden Wilders, "ayrımcılık" ve "nefret" suçlarının ceza yasalarından çıkarılması yönünde mücadele edeceğini duyurdu. 

Geert Wilders, "Mahkeme kararında politikacıların toplumsal tartışmalarda kendilerini özgürce ifade edebilmeleri gerektiği belirtiliyor. Ancak bu özgürlük yalnızca benim için değil herkes için geçerli olmalı" şeklinde görüş ortaya koydu.

MECLİS KOLLAR SIVANDI

Wilders davasında Mahkeme Heyeti Başkanı Van Oosten, Wilders'in bazı söylemelerinin "ağır ve aşağılayıcı" olduğuna dikkat çekmesine rağmen, bunların "kışkırtıcı" olmadığına vurgu yapmıştı.


Van Oosten, Wilders'in bir röportajdaki "Bir mücadele var ve biz kendimizi savunmalıyız" şeklindeki ifadesinin "kışkırtıcılık" imajı yarattığını, ancak aynı röportajda eleştirilerinin Müslümanlara değil İslam'a yönelik olduğunu söylemesi nedeniyle bundan da beraatına karar verildiğini duyurmuştu. Bu noktadan yola çıkan PVV'liler ilk uygulamayı mecliste gerçekleştirdiler. 

PVV milletvekili Marcial Hernandez, Savunma Bakanı Hans Hillen ile yapılan görüşmede "İslam'ın bir din değil, totaliter bir ideoloji olduğunu" iddia etti. Hernandez, ileri sürdüğü bu gerekçeyle silahlı kuvvetlerin Müslüman personeli için helal yemek ile ibadet olanağına son verilmesini istedi. 

Hernandez, lideri Wilders'in de yaptığı gibi, "Bu, Müslümanların kötü insan olduğu anlamına gelmez", "Müslümanlar ordunun içinde yer alabilirler" dedi. 





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol