NATO ALARM VERDİ...

ABD ile gerilimin Suriye'de had safhaya ulaşmasının ardından Rusya, Doğu Akdeniz'e birisi nükleer, üç denizaltısını gönderdi.

31 Ekim 2016 Pazartesi 14:08
NATO ALARM VERDİ...

Rusya biri nükleer üç denizaltısını Akdeniz'de konuşlandırdı. Denizaltıların Akdeniz'deki Rus donanmasına katıldığını İngiliz Sunday Times gazetesi yazdı.

Rus haber ajansı Ria Novosti'nin verdiği habere göre, Sunday Times bu haberini İngiltere Kraliyet Donanması ve NATO'da adını açıklamadığı kaynaklara dayandırdı. Habere göre, bu denizaltıların ikisi nükleer denizaltı projesi 971 Şuka-B ve diğeri ise, dizel-elektrik projesi 877 Paltus. Geçen hafta İngiliz donanması gemileri Akdeniz'e geçerken tespit etti.

Gazetenin kaynaklarına göre, denizaltılar Suriye'deki hedefleri vurmak için Kalibr füzeleri ile donatılmış durumda.

Daha önce NATO Genel Sekreteri Jens Stoltenberg yaptığı açıklamada Koalisyon 'un Rus donanmasının Akdeniz'in doğusunda bulunmasından endişe duyduğunu söylemişti. Stoltenberg'e göre bu gemiler Halep bombardımanında kullanılabilecek.

Rusya Dışişleri Bakanlığı ise yaptığı açıklamada endişelenmeyi gerektirecek bir şey olmadığını çünkü Rus gemilerinin daha önce ve her zaman Akdeniz'de olduklarını söyledi.

Rusya'nın Akdeniz'deki Kuzey Filosu grubunda uçak gemisi Amiral Kuznetsov'un yanı sıra kruvazör gemisi Büyük Petro, anti-denizaltı gemileri Severomorsk ve Vitse-admiral Kulakov ayrıca destek gemileri bulunuyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 03.11.2016 13:34
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol