MÜSLÜMAN VE YAHUDİLER AYNI SOFRADA...

Ortaklaşa düzenlenen iftar programı Yahudi ve Müslümanları aynı masa etrafında bir araya getirdi.

19 Temmuz 2013 Cuma 15:21
MÜSLÜMAN VE YAHUDİLER AYNI SOFRADA...

Brooklyn Türk Kültür Merkezi (TCC) ve Kings Bay Y Musevi Derneği tarafından ortaklaşa düzenlenen iftar programı Yahudi ve Müslümanları aynı masa etrafında bir araya getirdi.

Ramazan ayı münasebetiyle oruçlu olan Müslümanlarla, Tişa Beav nedeniyle oruçlu tutan Musevilerin birlikte iftar yaptığı program okunan ezanla başladı. Yemek esnasında ise misafirlere canlı müzik eşliğinde tasavvuf musikisi ve ilahi ziyafeti sunuldu. Katılımcılara ayrıca Ramazan ayının Kur’an-ı Kerim’deki yeri ve önemini anlatan bir video izletildi. 

Hayatında ilk kez bir Ramazan iftarına ev sahipliği yaptığını belirten Beth Elohim Sinagogu Haham Marc Katz, dini farklılıkların insanların bir araya gelmesini engellemediğini söyledi. King Bay Y Derneği Direktörü Leonard Petlakh ise, sinagogun Müslümanlarla Musevileri bir araya getirebilecek en önemli yerlerden biri olduğunu söyledi. Türk Kültür Merkezi'nin çok önemli faaliyetlere imza attığını belirten Petlakh, “Bu faaliyetler sayesinde insanlar birbirlerini daha iyi tanıma fırsatı buluyor. Her zaman bütün konularda yüzde yüz anlaşamayabiliriz ama en azından tartışabiliyoruz. Bu akşam burada hem Yahudi hem de Müslümanlar bir arada. Her iki toplumu bir araya getiren organizatörlere teşekkür ederim.” diye konuştu. 



Brooklyn Türk Kültür Merkezi yönetim kurulu üyesi Zafer Akın ise ABD’de yaşayan bütün toplumların kendi din ve değerlerini hassas bir şekilde koruyarak da bir araya gelebildiğini göstermek istediklerini söyledi. Akın, bu tarz organizasyonlarla barışa giden adımları sadece sözle değil, somut olarak da attıklarını ifade etti.

Barış Adacıkları Enstitüsü (PII) direktörü İbrahim Sayar, Müslümanlar için Ramazan’ın ne anlama geldiğini misafirlere kısa bir şekilde anlattı. Sayar, Ramazan’ın özellikle insanlara sabrı öğrettiğini ifade etti. 

İftar sonrası söz alan New York Eyalet Senatörü Eric Adams ise, farklı dinlere mensup insanların bir araya gelmesinin büyük önem taşıdığını söyledi. Bu akşam böyle bir birlikteliğe şahit olduğu için çok mutlu olduğunu ifade eden Adams, organizasyona katkıda bulunan herkese teşekkür etti.

Daha önce hiç bir Müslümanla birlikte iftar yapmadığını belirten Didi Lache, insanların bir arada barış içinde olmasının çok önemli olduğunu söyledi. Farklı din mensuplarının birbirini anlaması için eğitim veren bir kuruluşta görev yapan Lache, “İnsanların birbirini anlaması için elimizden geleni yapıyoruz. Bunun için çok sayıda konferanslar düzenliyoruz. Bu akşam da burada Müslümanlarla Yahudileri birlikte görmek harika bir duygu.” diye konuştu.

Program Haham Marc Katz'ın verdiği gitar resitali ile son buldu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 19.07.2013 15:23
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol