MİLYONLARCA İNSANA SİLAH DAĞITIYOR

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin "ülkesinin sömürülmesine izin vermeyecekleri" açıklamasının ardından 1 milyondan fazla kişiye silah dağıtıldığı duyuruldu.

20 Mart 2011 Pazar 16:13
MİLYONLARCA İNSANA SİLAH DAĞITIYOR

Kaddafi'ye bağlı tankların Misrata'da muhaliflerle çatıştığı, büyük kayıplar yaşandığı bildirildi.


Kaddafi, televizyonda kendi sesinden yayımlanan açıklamasında, ülkesinin petrolünün sömürülmesine izin vermeyeceklerini belirtti.
Batılıların Libya'ya yönelik saldırılarında başarısız olacağını belirten Kaddafi, silahlı kuvvetlerinin zafer kazanacağını ifade etti. 
Kaddafi, Fransa, İngiltere ve ABD tarafından bombardımanın dün başlatılmasından sonra televizyonda bugün yayımlanan ikinci açıklamasında, "Libyalılar şimdi silah taşıyor. Mitralyöz, bomba ve tabanca bütün Libyalılara dağıtıldı" diye konuştu.
Petrol kaynaklarının sömürülmesine izin vermeyeceklerini belirten Libya lideri, Batılıların başarısız olacağını, silahlı kuvvetlerinin ise zafer kazanacağını ifade etti. Kaddafi, bütün Libyalıların ülkelerini savunmak için silahlı olduklarını belirterek, "Toprağımızı terk etmeyeceğiz ve ülkemizi kurtaracağız" dedi.

HAÇLI KOALİSYONUN HAİNLERİ YOK EDİLECEK
Uzun bir savaş olacağı öngörüsünde bulunan Libya lideri, "Haçlı koalisyonunun hainlerini ve işbirlikçilerini yok edeceklerini" ifade etti. Yabancı ülkelerle işbirliği yapan kim olursa olsun "bitirileceğini" kaydeden Kaddafi, "Bütün hainleri, Haçlı ülkeleri Fransa, İngiltere ve ABD'nin Bingazi ya da başka yerdeki işbirlikçilerini bitireceğiz" diye konuştu.
"Biz muzafferiz, siz mağlup. Savaş alanından çekilmeyeceğiz, çünkü toprağımızı ve onurumuzu savunacağız" diyen Kaddafi, bütün Libyalıların "şehit olarak ölmeye hazır" olduğunu belirtti.
Libya lideri, sözlerini, "Savaşacağız, toprağımızı size bırakmayacağız. Geniş bir cephede çarpışacağız ve teslim olmayacağız" diye sürdürdü.
Koalisyon güçlerini "terörist, barbar ve canavar" olarak nitelendiren Kaddafi, "Haçlı ülkelerinin Libya'nın petrolünden faydalanmasına izin vermeyeceklerini" ifade etti. Kaddafi, "Aklın yoluna dönün ve her ne olursa olsun yenileceğinizi düşünün" dedi.

1 MİLYON KİŞİYİ SİLAHLANDIRIYOR
CEZAYİR - Libya yönetimi 1 milyondan fazla kişiye silah dağıtılacağını, dağıtımın başladığını açıkladı.
Resmi haber ajansı Jana'nın bildirdiğine göre Libya Savunma Bakanlığı kaynakları, "1 milyondan fazla kadın ve erkeğe silah dağıtım işleminin saatler içerisinde tamamlanmış olacağını" belirtti.
          
TANKLAR MİSRATA MERKEZİNDE
Reuters'ın haberine göre kentteki muhaliflerden Abdül Basset, "muhaliflerle Kaddafi güçleri arasında çatışmalar var. Tankları kent merkezinde. O kadar çok kayıp var ki, saymaya imkan yok" dedi.
Bir başka görgü tanığı da, Kaddafi güçlerine bağlı keskin nişancıların bina üstlerinden ateş açtıklarını, sokağa çıkılamadığını söyledi.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol