MEĞER NAZİLER...

Naziler’in yıllar önce...

03 Nisan 2013 Çarşamba 17:52
MEĞER NAZİLER...

 Life dergisindeki makalenin yıllar sonra tekrar gün yüzüne çıkması ile tartışılmaya başlanan plana göre, Naziler’in yıllar evvel güneş silahı ile şehirleri uzaydan kavurmayı amaçladığı belirtildi. Büyük uzay aynası ile dünya üzerindeki güneş ışınlarını yoğunlaştırmayı planlayan Naziler’in düşman şehirleri ya da okyanusun belirli bir parçasını yakmak için böyle bir plan yaptıkları ifade edildi. Büyük ve uzun aynaları kullanarak güneşi hedefe tutmayı planlayan Naziler’in büyüteçle güneş yardımıyla kağıtların yakılması gibi şehirleri yakmayı planladıkları belirtildi.

1945 yılında yayınlanan Life dergisinde yer alan makalede, ABD ordusu teknik uzmanlarının Alman bilim adamlarının güneş silahı yapmayı planlamasını şaşkınlıkla karşıladıkları ifade ediliyor. Bu düşünceyi ise ünlü roket bilimcisi Hermann Oberth’ın 1923 yılında ortaya attığı ve 3 milyon mark maliyetli ve 15 yılda üretilebilecek bu silahla aslında asıl amacın insanlara güneş ışığı sağlamak olduğu belirtiliyor. Fakat daha sonra bunu nihai silah olarak nitelendiren Oberth, “Benim uzay aynam aynı el aynasına benzer. Küçük çocukların sınıflarında güneş ışığını tavana yansıtmaları gibi. Fakat aniden öğretmenin yüzünde parlayan ışık tatsız olaylara sebebiyet verebilir” demişti.
1945 yılında Almanya savaşı kaybedince rakip müttefiklerin belgeleri ele geçirdiği ve belgelere göre Naziler’in 22 bin 236 mil yüksekliğe ayna silahı yapmaya çalıştıkları ifade edildi. Uzun aradan sonra ABD askeri uzmanları tarafından yeniden tartışılmaya başlanan bu icat aslında sadece Almanlar’ın planı da değildi. 1999 yılında Ruslar da, kış aylarında Dünya’ya güneş ışınlarını yansıtmak için bir ayna kullanma planı 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol