MAYALI RAHİPLER ARTIK GÜN SAYIYOR

Maya takviminin dünyanın sonu olarak gösterdiği iddia edilen 21 Aralık 2012 tarihine sadece 52 hafta ve bir gün kaldı.

22 Aralık 2011 Perşembe 15:19
MAYALI RAHİPLER ARTIK GÜN SAYIYOR

 Maya takviminin dünyanın sonu olarak gösterdiği iddia edilen 21 Aralık 2012 tarihine sadece 52 hafta ve bir gün kaldı.

Kıyamet tellallığı yaparken erzak depolayan ve barınaklara sığınan diğer grupların aksine, Meksika’nın güneydoğusundaki Maya bölgesinde toplanan gruplar, kıyamet vaktine kadar devam edecek bir yıl sürecek bir kutlama programı tertipliyor.
Meksika turizm dairesi de bu yıl sadece Chiapas, Yucatan, Quintana Roo, Tabasco ve Campeche bölgelerine 52 milyon ziyaretçi bekliyor. Normal şartlar altında Meksika’nın tamamı yılda yaklaşık 22 milyon yabancı turist ağırlıyor.
Diğer taraftan birçok arkeolog, 2012 yılını dünyanın sonu olarak gösterdiği ileri sürülen taş levhanın 1300 yıl önce yazılan Maya takviminde bir dönemin bitişini işaret etmekten öte bir anlamı olmadığına inanıyor.
Maya bölgesindeki şehir ve kasabalar, bugünden itibaren kıyamet için geri sayıma ve bir yıl sürecek kutlamalara start verdi.
Guatemala sınırındaki Tapachula’da ise bölgedeki en büyük parka 2,5 metre boyunda bir dijital saat kurularak, gizemli tarih beklenmeye başlandı.
Mayalı rahipler ise bölge yakınlarındaki arkeolojik alan Izapa’da tütsü yakıp ilahiler söyleyerek dua etmeye başladılar.
Milyonlarca turisti ağırlayacak bölgede yıl boyunca Mayalı ve Kızılderili dansları sergilenmesi ve 2012 yazına kadar bir Maya müzesi inşa edilmesi planlanıyor.
İslam’a Göre Kıyamet
Canlılarla birlikte tüm evrenin yok olacağı gün olan Kıyamet günü, Kuran-ı Kerim’de ayrıntılı olarak anlatılıyor.
İslam’a göre dağların renkli yünler gibi etrafa saçılacakları (Kaari'a Suresi, 5) ve yerin parça parça yıkılıp darmadağın olacağı (Fecr Suresi, 21) kıyamet gününün vakti, sadece Yaratıcı tarafından biliniyor.
İbrahim H. Aydoğan – Turkishny.com





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol