MACARİSTAN ANKARA'DAN İZAH İSTEDİ

Türk Dışişleri Bakanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Stratejik Araştırmalar Merkezi’nin (SAM) İngilizce yayın yapan sitesinde yayınlanan bir araştırma Ankara-Budapeşte ilişkilerinde gerginliğe neden oldu.

24 Kasım 2013 Pazar 11:31
MACARİSTAN ANKARA'DAN İZAH İSTEDİ

 Norveç asıllı Amerikalı öğretim üyesi Sabrina Ramet tarafından kaleme alınan 33 sayfalık araştırma, Orta ve Doğu Avrupa ülkelerini incelerken, Macaristan hakkında da “bugünkü koşullar dikkate alındığında Macaristan’ı kavramın geleneksel olarak taşıdığı anlamda çoğulcu ve demokratik bir ülke olarak tanımlamak mümkün değildir” tanımlamasını yapıyor.

Macar basınına yansıyan haberlere göre Budapeşte Dışişleri Bakanlığı da Ankara’da yayınlanan makalenin ardından Budapeşte Türkiye Büyükelçisi Şakir Fakılı’yı bakanlığa çağırarak bu konuda bilgi istedi.

Macar basınına yaptığı açıklamada bakanlık sözcüsü müsteşar Szabolcs Takács Türk büyükelçisinden, “son zamanlarda çok olumlu bir gelişme seyri izleyen iki ülke arasındaki ilişkilerle bağdaşmayan ve Macaristan hakkında olumsuz bir izlenim yaratan bu makalenin neden yayınlandığının sorulduğunu “ söyledi.

Türkiye’nin Budapeşte büyükelçisinin verdiği yanıt ise, “bu kurum Türk dışişleri bakanlığına bağlı bir araştırma merkezi olmakla birlikte, yayınlanan makalenin Ankara’nın resmi tavrı olmadığı” yönündeydi.

Macar Başbakanı Viktor Orbán Aralık ayında Türkiye'yi ziyaret edecek. (BBC Türkçe)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.11.2013 11:33
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol