KUR'AN YAKMAYA BERAAT...

Fransa’da bir mahkeme Kur'an-ı Kerim’i yakan ve ''dini duygulara hakaret'' suçundan yargılanan bir kişiyi, ''ifade özgürlüğü''sınırlarını ihlal etmediği gerekçesiyle suçsuz buldu.

10 Mayıs 2011 Salı 00:46
KUR'AN YAKMAYA BERAAT...

Fransa'nın doğusundaki Strasbourg kentinde Kur'an-ı Kerim kopyasını yakıp, alevlerin üzerine idrarını yaptıktan sonra bunları kişisel internet sitesinden yayınlayan Ernesto Rojas Abbate isimli zanlı, yargılandığı mahkemede berat etti.

Mahkeme, 30 yaşlarında olduğu belirtilen ve ''dini duygulara hakaret'' suçundan yargılanan Abbate'yi, ''ifade özgürlüğü''sınırlarını ihlal etmediği gerekçesiyle suçsuz buldu.

Duruşmalara müdahil olarak katılan Irkçılıkla Mücadele Derneği, yaptığı açıklamayla, mahkeme kararına tepki gösterdi. Fransız savcı, 11 Nisan'daki duruşmalarda, zanlı aleyhine üç ay hapis ve bin avro para cezası talep etmişti.

Abbate, kişisel internet sitesine koyduğu filmde, Strasbourg'un Bischheim banliyösündeki evinde, yüzünde şeytan maskesiyle, Kur'an-ı Kerim kopyasını önce yırtıyor ve daha sonra kağıttan uçaklar yapıyor. Abbate, elindeki kağıttan uçakları, daha sonra ABD'deki ikiz kulelere benzettiği bir kutuya fırlatıyor.

Fransa Islam Konseyi, söz konusu kişi hakkında suç duyurusunda bulunmuştu





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol