KOBANİ'DE A'DAN Z'YE TÜM YAŞANANLAR!

Türkiye – Suriye sınırındaki Kobane’de IŞİD kente sızarak sivil ve YPG güçlerine saldırdı. Muhaliflere yakın Suriye İnsan Hakları Gözlemevi, saldırıda en az 20 Kürt’ün öldüğünü bildirdi. Saldıra 40’tan fazla kişi de yaralandı.

25 Haziran 2015 Perşembe 16:31
KOBANİ'DE A'DAN Z'YE TÜM YAŞANANLAR!
 “Kobani Kantonu Dışişleri Bakanı Yardımcısı” İdris Nehsan, IŞİD’in bu sabah saat 04:00 sularında hem Türkiye tarafından hem de Kobani’nin güneybatısından kente sızarak saldırdığını söyledi.

Nehsan, Kobani’nin güneybatısından IŞİD üyelerinin YPG üniformaları giyerek saldırdığını ifade etti ve “Kente 5 araçla gelmişler ve kentin her yerine saldırdılar. Sınır kapısında bomba yüklü araç patlattılar. Kent merkezinde halkı taradılar. IŞİD Kobani güneybatısında yeralan Bexbetan köyüne de saldırdı. Orada da sivil ölü ve yaralılar var” dedi.

‘SALDIRININ BİR KOLU TÜRKİYE ÜZERİNDEN GELDİ’

BBC Türkçe’ye konuşan “Burkan El Fırat Güçleri”nin Genel Komutanı Hakki Kobani, IŞİD’in Türkiye sınır Kapısı’ndan Kobani’ye girip saldırdığını iddia ederek, örgütün sınır kapısı ve bazı yerlerde bombalı araçları patlattırdığını dile getirdi.

IŞİD ile çatışmaların sürdüğünü ve kentin denetiminin ellerinde olduğunu aktaran Kobani, örgütün kentte gördüğü yerde sivil halkı taradığını ifade etti. Kobani, halkın zarar görmemesi için dışarıya çıkmamaları konusunda da sürekli anonslar yaptığını kaydetti.

Burkan El Fırat Güçleri komutanı, Kobani merkezinde yeteri kadar YPG üyesinin de olduğunu ve sınır kapısına takviyeler gönderdiklerini sözlerine ekledi.

HDP’Lİ YÜKSEKDAĞ: IŞİD’İN KOBANİ’YE TÜRKİYE’DEN GEÇTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUZ

Bu arada Halkların Demokratik Partisi (HDP) Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, IŞİD’in Kobane’ye Türkiye’deki Mürşitpınar Sınır Kapısı’ndan girdiğini söylentilerinin çok güçlü iddialar olduğunu belirterek, “Her dönem bu sınır kapılarını rahatça kullanan IŞİD çetelerinin bugün bu saldırı gerçekleştirilirken bu sınır kapısını kullanmamış olması bir kere mantıklı değil. Biz bu saldırının gerçekleştirildiği bu süreç içerisinde de kullanıldığını düşünüyoruz” dedi.

suriye kuzey harita map 22 haziran






SURİYE’DEN DE AYNI SUÇLAMA

IŞİD’in gece yarısı Kobani’ye sızıp kente bombalı saldırı düzenlemesi hakkında Suriye medyasında Türkiye’yle ilgili bir iddia yer aldı. Reuters’ın Suriye resmi haber ajansı SANA’dan aktardığı haberde, Kobani’ye saldıran IŞİD militanlarının kente Türkiye’den girdiği öne sürüldü.

VALİLİK YALANLADI

Şanlıurfa Valiliği ise bu iddiaları yalanladı. Valiliğin açıklamasında, ”IŞİD militanlarının Türkiye üzerinden Kobani’ye gittiği iddiaları asılsız olup, elimizdeki veriler örgüt üyelerinin Suriye’nin Cerablus kentinden Kobani’ye sızdığını ispatlamaktadır. Buna ilişkin görüntüler de en kısa sürede kamuoyuyla paylaşılacaktır. Bölgedeki hassas durumu provoke etmek isteyenler olabileceğinden bütün halkımızı sağduyuya davet ediyorum” ifadelerine yer verildi.

YPG UYKUDA YAKALANDI..

Hürriyet’ten Gülden Aydın’ın haberine göre  kente giren IŞİD militanları gece saat 03.00’ten sabahın ilk ışıklarına kadar evlerin kapılarını çalarak içeri girdi ve sessizce insanları öldürmeye başladı.

Bir Kobaneli’nin akrabasıyla yaptığı telefon görüşmesinde, “Kendimizi bir eve kilitledik. Dışarı çıkan öldürülüyor” dediği öğrenildi. Öldürülenlerin çoğunun bebek, çocuk ve kadın olduğu öğrenilirken; sokakların ölülerle dolduğu belirtildi. Patlamaların ardından ise silahlı çatışmalar yaşandı.

FLAŞ İDDİA: 250 IŞİD ÜYESİ AKÇAKALE SINIR KAPISINDAN ATLADI

PKK’nın Suriye kolu PYD’nin silahlı kanadı YPG, IŞİD karşıtı koalisyon güçlerinin desteğiyle geçen günlerde Akçakale’nin karşısında bulunan Tel Abyad bölgesini ele geçirmişti.Çatışmalar sırasında kaçan IŞİD üyelerinin sakallarını kesip sığınmacı kılığında Türkiye’ye girdiği iddia edilmişti.

BBC





Son Güncelleme: 25.06.2015 16:46
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol