KENYA'DA DEHŞETİ ANLATTI

62 kişinin yaşamını yitirdiği katliamdan mucize eseri kurtulan Şebnem Şaylan, yaşadığı şoku atlatmaya çalışıyor.

24 Eylül 2013 Salı 13:14
KENYA'DA DEHŞETİ ANLATTI

  Kenya’da 62 kişinin ölümüne 100'den fazla kişinin de yaralanmasına neden olan ve ülkeyi altüst eden alışveriş merkezi kuşatmasını sona erdirmek için operasyon devam ederken, baskından mucize eseri kurtulan, İzmirli 39 yaşındaki Şebnem Şaylan, yaşadığı şoku atlatmaya çalışıyor.

Fanatik Göztepe taraftarı olması ve 'Şebo' lakabıyla tanınan Şebnem Şaylan, "Can havliyle kaçtım, 2.5 saat korkuyla bekledim. Ancak gerçekten iyi atlatmışım. Olayın hala devam ediyor olması beni daha çok ürkütüyor, şanslı olduğumu gösteriyor" dedi.

Kenya’da hala süren alışveriş merkezi baskınında bulunan Türk vatandaşlarından, özel bir şirkette dış ticaret müdürü Şebnem Şaylan, yaşadıklarının korku verici olduğunu döndüğü İzmir’de anlattı. Fanatik Göztepe Spor Kulübü taraftarı olması ve ’Şebo’ lakabıyla tanınan Şaylan, yaşadığı dehşeti şöyle anlattı:

"Geçen çarşamba günü müşterilerimizi ziyaret etmek, toplantılarda bulunmak için Kenya’ya gittik,. İki gün boyunca çeşitli toplantılar gerçekleştirdik. Cumartesi günü sabahki toplantımızın ardından uçuşumuz öncesi AVM’ye gittik. Ana kapıdan girer girmez. Yaklaşık 20 saniye sonra silah sesi duydum. Hemen sağdaki bir market zincirine yöneldik ve arkadan bir el daha silah sesi geldi. Arkaya doğru döndüğümde bana doğru koşanlar olduğunu gördüm. O sırada silah sesleri arttı, biz de koşmaya başladık can havliyle. 

Silah sesleri devam ediyordu. Kalabalığa karıştık, zaman zaman eğildik, çömeldik. Silah sesi çok yakından geliyordu. Mağazanın yönlendirmesiyle rafların arkasına gizlendik. Daha sonra yangın çıkışı zannettiğim bir kapalı merdiven alanına gittik. 50 kişi basamaklarda durduk. Bekledikçe moralim bozuldu ve facebook’tan yazıp arkadaşlarımdan destek istedim. 2.5 saat sonra olduğumuz yerden dışarı çıkıp soğuk hava deposundan tahliye edildik. İlk sesi duyduğumda yukarıdan aşağı bir şey atılmış zannettim. Daha sonra silah sesi olduğunu anladım. Bilgi almaya çalışıyorduk, bir hırsızlık olduğu ve güvenlik görevlilerle çatışma olduğu söylenmişti bize."

"BİZİ DE TARAYABİLİRLERDİ"
Olay yerini göremediğini dile getiren Şaylan, "Olay yerini göremedim, iyi ki de görmedim, yaralı gördüm ama neden yaralandığını bilmiyorum. Bir ara bulunduğum yerden çıkamayacağımı hissettim. Bir saat sonra ise olayın ciddi olduğunu anladım. Bende astım var. Kendi kendimi zor telkin ettim. Tabii ki korktum, bizi de olduğumuz yere gelip tarayabilirlerdi, beş adım geride de olabilirdim" diye konuştu. 

Kenya’ya ilk defa gittiğini ancak iş olursa tekrar gidebileceğini söyleyen Şaylan, "Olayların bu boyutta olduğunu öğrendikten sonra daha kötü hissettim kendimi. Gerçekten iyi atlatmışım. Şimdi iyice farkına varıyorum, Uluslararası kanalları izliyorum, olayın hala devam ediyor olması beni daha çok ürkütüyor, daha şanslı olduğumu gösteriyor. 2.5 saat uzun olabilir ama gerçekten kısa bir zamanmış" dedi. Şaylan, yarın, Libya’ya gideceğini de sözlerine ekledi. 

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.09.2013 13:15
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol