KAYIP UÇAKTA FLAŞ GELİŞME!

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu'nun güneyinde kayıp Malezya uçağına ait olma ihtimali olan iki parça bulunduğunu söyledi.

20 Mart 2014 Perşembe 13:01
KAYIP UÇAKTA FLAŞ GELİŞME!

 Avustralya Başbakanı Tony Abbott kayıp uçağa ait olabilecek iki nesne tespit ettiklerini söyledi. Abbott, "Araştırma uçaklarını bölgeye yönlendirdik" dedi. Malezya donanmasına ait araştırma gemileri de, objelerin bulunduğu bölgeye yönlendirildi.

Malezya'dan Çin'e giderken 13 gün önce kaybolan Malezya Havayolları'na ait yolcu uçağının bulunması için yeni bir umut doğdu.

Avustralya Başbakanı Tony Abbott, Hint Okyanusu'nun güneyinde, uçağa ait olabilecek iki yeni obje tespit ettiklerini söyledi. Tespit edilen objelerden biri 24, diğer ise 5 met uzunluğunda.

 

Uydularda elde edilen görüntülerde iki objenin görüldüğünü, bunların uçağa ait olabileceğini dile getiren Avusturalya Başkakanı Tony Abbott, temkinli olunması gerektiğinin de altını çizdi.

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü John Young da, Hint Okyanusu'nun güneyinde uydu tarafından belirlenen iki objeden birinin 24 metre büyüklüğünde olduğunu söyledi.

 

Young, kayıp uçağa ait olma ihtimali olan ve uydudan belirlenen iki parçayı bulmak için, bölgeye 4 araştırma uçağın gönderildiğini belirtti. 

Young, söz konusu objelerin 13 gündür bulunamayan uçağa ait olup olmadığı konusunda kesin bilgiye sahip olmak için bölgeye giden uçakların kendilerine ulaştıracağı bilgileri beklediklerini ifade etti.

'GEMİDEN DE DÜŞMÜŞ OLABİLİR' 
''Objeler bölgeden geçen bir gemiden düşmüş de olabilir, bundan ancak parçaları inceledikten sonra emin olabiliriz'' diyen Young, bölgede havanın normal ancak görüş mesafesinin biraz düşük olduğunu söyledi.

Young, ''Uydudan resimleri görülen objeler üzerinde herhangi bir renk veya iz var mı'' sorusuna, ''Herhangi bir şey görünmüyor'' diye cevap verdi.

 

Avustralya Deniz Güvenliği Kurumu Sözcüsü Young, ABD ve Yeni Zelanda ile yürüttükleri arama çalışmalarına katılmak isteyen ülkeler olduğunu belirterek, bu ülkeleri beklemeye aldıklarını, gelişmelere göre ihtiyaç duyulduğunda arama çalışmalarına bu ülkelerin de katılabileceğini dile getirdi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 20.03.2014 13:03
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol