Katar'dan Türkiye'ye 2 Milyar Dolar

Katar’dan 10 milyar doların Kasım ayında Türkiye’ye geleceğini yazan Reuters, paranın 2 milyar doları yılın ilk haftalarında eurobond ihracı olarak kasaya gireceğini öne sürdü.

24 Aralık 2022 Cumartesi 09:27
Katar'dan Türkiye'ye 2 Milyar Dolar

Katar, yılın ilk haftalarında Hazine’nin eurobond ihracına 2 milyar dolar yatırım ile iştirak edecek.

Reuters, iki ekonomi yetkilisinin bilgi verdiğini belirterek Katar ve Türkiye’nin toplamda 10 milyar dolara ulaşacak kaynak aktarımı için anlaştıklarını söyledi. 2 milyar doların yılın ilk haftaları itibarıyla geleceğini öne sürdü.

REUTERS DAHA ÖNCE DE YAZMIŞTI

Reuters’ta Kasım ayı sonunda yayımlanan bir haberde, Katar’ın Türkiye’ye 10 milyar dolara ulaşabilecek yeni kaynak girişi sağlaması için görüşmelerde son aşamaya geldiği ve bu tutarın 2-3 milyar dolara kadarlık bölümünün bu yıl geleceği belirtilmişti. Hazine ilgili haberin ardından eurobond ihracı ile 2 milyar dolar borçlanmış, borçlanmanın yüzde 55’i Orta Doğu’daki yatırımcılara yapılmıştı.

Reuters’a bilgi verdiği belirtilen bir ekonomi yetkilisinin, “Katar’dan sağlanacak 10 milyar dolar için uzlaşmaya zaten varılmıştı. Geçen haftalarda açılan eurobonda katkıları oldu ama planladıkları kadar katılım olamadı çünkü diğer ülke ve kurumlardan yüksek bir katılım oldu. Şimdi yılın ilk haftası yeniden bir eurobond planlanıyor ve oradan 2 milyar dolar civarı giriş öngörülüyor. Devamının da yıl içinde (2023) gelmesi planlanıyor” dediği haberde belirtildi.

Diğer ekonomi yetkilisinin ise “Yıl bitmeden 2-3 milyar doların gelmiş olmasını planlıyorduk. Yılın ilk haftaları itibarıyla da ilgili tutarın tamamı eurobond ihraçlarına iştirak ile gelmiş olacak” ifadelerini kullandığı kaleme alındı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.12.2022 09:30
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol