İstihbarat Belgelerinden Putin'in Şok Planı Çıktı!

Rusya'nın Ukrayna'ya yönelik işgal girişimi sürerken İngiliz istihbaratından sızdırılan belgeler gündem yarattı. Rusya lideri Vladimir Putin'in Ukrayna'ya karşı başlattığı harekatta 50 bin Rus askerini gözden çıkardığı belirtildi.

28 Şubat 2022 Pazartesi 08:07
İstihbarat Belgelerinden Putin'in Şok Planı Çıktı!

Rusya'nın Ukrayna'ya karşı başlattığı işgal girişiminde 5. güne girildi. Sabah saatlerinde Harkov ve başkent Kiev'den patlama sesleri duyulmaya başlarken, Rus ordusunun ilerleme çabaları sürüyor. Ruslar, Ukraynalıların direnişi karşısında şaşıp kalırken, İngiliz istihbaratından sızdırılan belgeler dikkat çekti.

PUTİN 50 BİN RUS ASKERİNİ GÖZDEN ÇIKARDI

Sızdırılan belgelere göre, Rusya lideri Vladimir Putin, Ukrayna’ya yönelik başlattığı işgal girişiminde 50 bin askeri gözden çıkardı. 

3 BİN RUS ASKERİ ÖLDÜ
Belgede istihbarat yetkililerinin, halihazırda Rusya’nın 3 bin civarında asker kaybı olduğunu rapor ettiği görüldü.

PUTİN, TALİMAT VERDİ
Rusya Sağlık Bakanlığına ise “tıbbi acil durum” için hazır olunması talimatı verildiği bildirildi. Söz konusu talimat, Moskova’nın mevcut savaşta çok sayıda asker kaybına hazırlandığı ve saldırılarını artırmayı planladığı şeklinde yorumlandı.

MOSKOVA DİRENİŞİ BEKLEMİYORDU
Üst düzey bir ABD savunma yetkilisi de Moskova’nın beklediğinden daha fazla direnişle karşı karşıya kaldığını, Rus kuvvetlerinin ezici üstünlüğüne rağmen düşündüğü ilerlemeyi kaydedemediğini ve ivmesinin bir kısmını kaybettiğini belirtti.

"BİRKAÇ YIL SÜREBİLİR"
Öte yandan İngiltere Dışişleri Bakanı Liz Truss, Rusya’nın Ukrayna’ya yönelik saldırılarının uzayabileceğini belirterek, “Bu birkaç yıl olabilir. Rusya’nın güçleri olduğunu biliyoruz ama Ukraynalılar cesur ve ülkelerini korumaya kararlılar” değerlendirmesinde bulundu.

Öte yandan Putin, son olarak nükleer güç kullanımının kapısını açtı. Orduya talimat veren Putin, nükleer savaş durumuna geçilmesini emretti. Bu karar tüm dünyada şok etkisi yarattı. Putin, daha önce yaptığı açıklamada 'Eğer herhangi bir ülke Ukrayna'yı savunmak için bize saldırırsa bunun büyük sonuçları olur' demişti.

Bilim adamları Putin'in nükleer savaş tehdidini değerlendirdi. 25 milyon kez izlenen renkli animasyon videosu, izleyenlerin üzerinde sarsıcı bir etki yaratıyor. Eğer nükleer savaş başlarsa dünyanın geleceği noktayı canlandırdılar.

15 bin nükleer savaş başlığının patlamasının, dünyanın en yıkıcı yanardağ patlamasından 15 kat daha güçlü olacağını belirten bilim adamları Putin'in o sözlerinden sonra harekete geçti.

SON DAKİKA: BENZERİ GÖRÜLMEMİŞ ATEŞ TOPU ORTAYA ÇIKABİLİR!
Bilim insanları şu yorumu yaptı: 'Eğer tüm nükleer savaş başlıkları aynı anda patlarsa eşi benzeri görülmemiş bir ateş topu ortaya çıkabilir. Ortaya çıkan ateş topu önüne gelen her şeyi yerle bir eder.'

'DÜNYANIN HER YERİNDEN HİSSEDİLECEK'
Bu yıkım öncesindeki basınç dalgası dünyanın her yerinden duyulabilir. O kadar yüksek bir patlama olacak ki haftalarca dünyanın her yerinden hissedilir. Patlamanın neden olduğu mantar bulutu o kadar yükseğe çıkacak ki dünya atmosferinin en uç noktalarından geçerek neredeyse uzaya fırlayacak.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 28.02.2022 09:07
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol