İşte Eski Japon Başbakan'ın Öldürülme Sebebi

Japonya'nın eski Başbakanı Şinzo Abe'nin uğradığı suikast sonucu hayatını kaybetmesi dünyada büyük yankı uyandırırken olayın sebebi de ortaya çıktı. Saldırganın Abe'ye kişisel hınç duyduğu, saldırıyı da bu yüzden gerçekleştirdiğini söylediği belirtildi.

09 Temmuz 2022 Cumartesi 16:25
İşte Eski Japon Başbakan'ın Öldürülme Sebebi

Japon basını Şinzo Abe'ye yönelik saldırıya ilişkin çarpıcı detaylar paylaştı.

Saldırganın detaylı ifadesine ulaşan Japon basını, Abe'nin ailesinin dağılmasına sebep olan dini bir örgütle bağlantısı olduğunu ve ona bu yüzden kişisel hınç duyduğunu ve bu yüzden öldürdüğünü yazdı.

Japonya'da seçimlerin hemen önceki günü gerçekleşen olayla sarsılan halkın, sadece batı ülkelerinde gördükleri bu türden silahlı bir saldırı girişiminin kendi ülkelerinde olmasına inanamadığına vurgu yapan Japon basını, saldırının eski Başbakan Abe'ye değil Japon demokrasisine de yapıldığının altını çiziyor.

Japan Times Gazetesi, aslında güncel yazılarının ABD'de sıradan hale gelen silahlı şiddet eylemlerine yönelik tepkiyle ilgili olacağını ancak Abe'nin ölümüyle kendilerinin de öfke, utanç ve üzüntü duyduklarını kaydederek, " Bu bir terör saldırıdır. Özellikle seçim atmosferinde bu tür bir şiddetin ülkemizde asla yeri yoktur. Biz düşünce ayrılıklarının, her türlü anlaşmazlıkların şiddetle değil seçimlerde demokratik hakkını yani oyunu kullanarak çözüm üreten bir demokrasiyiz. İngiltere'ye bakın Boris Johnson, kendi partisi tarafından iktidardan düşürüldü, işte siyasi değişim böyle yapılır" dedi.

Bir başka haberde de silahlı korumalarının nasıl olup da eski Başbakanın öldürülmesine engel olamadığının araştırılması gerektiği vurgulandı.

Eski Japonya Başbakanı Şinzo Abe hayatını kaybetti

"SİYASİ DEĞİL KİŞİSEL NEDENLER"

Yomiuri Shimbun ve Mainichi gazeteleri ise haberlerinde 

Saldırgan Tetsuya Yamagami'nin profiline odaklanan diğer gazeteler ise, annesine dayandırdıkları detayda, dini örgüt ve kişisel hınç vurgusu yaptı. Oğlunun Abe'nin desteklediği bir dini örgüte girdiğini, üye olduğunu sonra da ciddi miktarda parasını kaptırdıktan sonra da ailesinin dağıldığını anlatan saldırganın annesi, "Olay siyasi görüş nedeniyle değil kişisel nedenlerle gerçekleşti." dedi.

Polis sözkonusu örgütün ismine dair bir açıklama yapmazken Abe'nin Birleştirme Kilisesi adıyla faaliyet gösteren ve kendine mesaih diyen Sun Myung Moon tarafından kurulan yapının organizasyonların konuşma yaptığı belirtiliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.07.2022 16:29
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol