İŞTE DAVUTOĞLU'NA CEVABI...

"Suriye'de Esad hedef alınmalı diyen" Başbakan Ahmet Davutoğlu'na, Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad'dan yanıt geldi.

07 Ekim 2014 Salı 14:09
İŞTE DAVUTOĞLU'NA CEVABI...

 Suriye Devlet Başkanı Beşşar Esad, Rusya'da yayın yapan Kanal 24 TV 'ye konuştu. Açıklamalarına ülkesi üzerinde oynan tüm senaryoları dünyaya anlatacağını söyleyerek başlayan Esad, Suriye'nin batıya karşı medya savaşından başka hiçbir savaşı kaybetmediğini ifade etti.

 
EN BÜYÜK SORUN MUHALİF GÜÇLER
 
Esad, Suriye ordusunun ülke genelinde kaybettiği şehir ve köylerin denetimi yeniden kazanmaya başladığını ifade etti. Esad, en büyük sorunlarının muhalif grupların yürüttüğü 'partizan' savaşı olduğunu söyleyerek, muhalif güçlerin bazılarının da değişik ülkelerden gelen paralı askerler olduğunu iddia etti.
 
 KOSOVA'DA EĞİTİM ALIYORLAR İDDİASI
 
Suriye'de rejime karşı savaşan muhaliflerden bazılarının Kosova'da taktiksel gerilla savaşı eğitimi aldığını iddia eden Esad, muhalif grupların Kosova'nın hangi bölgesinde ve kimlerden eğitim aldığı konusunda ise açıklama yapmadı.

 KOSOVALI YETKİLİLERDEN AÇIKLAMA GELMEDİ
 
Esad'ın iddiaları ile ilgili olarak Kosovalı yetkililerden henüz bir açıklama gelmedi. Benzer iddialar daha önce BM Güvenlik Konseyi'nde Rusya'nın BM Büyükelçisi Vitali Çirkin tarafından da dile getirilmişti. Çirkin'in bu iddiaları ciddiye alınmayarak Kosova'da BM'nin Barış Gücü'nün bulunduğu ve bu tür faaliyetlere izin verilmeyeceği ifade edilmişti.
 
DAVUTOĞLU'NA TEK CÜMLELİK YANIT
 
Başbakan Ahmet Davutoğlu ABD merkezli yayın kuruluşu CNN'e verdiği röportajda, ABD’nin (IŞİD) stratejisinin Esad’ı da kapsaması halinde Türkiye’nin kara gücü desteği olabileceğini belirtmişti. Rus spikerin Davutoğlu'nun bu çıkışıyla ilgili de soru yönlettiği Esad "Ben şimdilik kendi ülkemin refahını düşünüyorum" demekle yetindi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 07.10.2014 14:13
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol