İSTANBUL'A GELİYOR ÇÜNKÜ...

ABD Dışişleri Bakanı Hillary Clinton, 30-31 Mart'ta Suudi Arabistan'ın başkenti Riyad'ı, 31 Mart-1 Nisan'da da İstanbul'u ziyaret edecek.

27 Mart 2012 Salı 16:37
İSTANBUL'A GELİYOR ÇÜNKÜ...
ABD Dışişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Clinton'ın Riyad'da Suudi Arabistan Kralı Abdullah ve Dışişleri Bakanı Suud El Faysal ile görüşeceği bildirildi.
Clinton'ın Riyad'da, Körfez İşbirliği Konseyi-ABD Stratejik İşbirliği Forumu'nun bakanlar düzeyindeki ilk toplantısına da katılacağı belirtilen açıklamada, ABD Dışişleri Bakanı'nın, Suudi Arabistan'daki temaslarında, bölgede süregelen güvenlik işbirliği ve uluslararası toplumun Suriye'deki şiddeti sonlandırmaya dönük devam eden çabaları dahil olmak üzere ikili ve bölgesel konuları ele alacağı kaydedildi.
Bakanlık açıklamasına göre, Clinton, 31 Mart-1 Nisan'da da Suriye'nin Dostları grubunun ikinci toplantısı için İstanbul'da olacak.
Açıklamada, ''Suriye'nin Dostları Toplantısı, dostlarımız, müttefiklerimiz ve Suriye muhalefetinin, Suriye halkına yönelik katliamlara son verilmesi ve Suriye'de demokrasiye geçişin sağlanmasına yönelik süren çabaları kapsamında attığı adımların üzerine inşa edecek'' ifadesi kullanıldı.
ABD Dışişleri Bakanı Clinton'ın, İstanbul'da bulunacağı süre zarfında Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu ve diğer yabancı liderlerle ikili görüşmeler yapacağı da bildirildi.

AA





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol