IŞİD IRAK'A GİRDİĞİNDE ERDOĞAN NEREDEYDİ?

Türkmen liderden çok sert çıkış: IŞİD Irak'a girdiğinde Erdoğan neredeydi?

19 Ekim 2016 Çarşamba 11:04
IŞİD IRAK'A GİRDİĞİNDE ERDOĞAN NEREDEYDİ?

Irak’ta kurulan Haşd el Şabi milislerinin Kerkük Türkmenleri’nin liderlerinden olan Ebu Mustafa İmami’nin Musul ve Türkiye ile ilgili değerlendirmeleri yayınlandı.

İmami konuşmasında şunları söylüyor:

“Hükümet ile sorunlarımız var. IŞİD Irak’a girdiğinde Erdoğan neredeydi? Bu hükümet değil miydi ki, IŞİD beş yüz bin nüfuslu Telafer’e girdiğinde, Türkmen köylerini ele geçirdiklerinde bu hükümet tek bir kınama dahi yayınlamamıştı. O zaman neredeydiler? Niçin bu kadar beklediler? Telafer’de katledilenler Türkmen değil miydi?

Şimdi biz Kerkük Türkmenleri olarak bir birlik kurmuşuz gelip buna yardım etmeleri mi gerekir, yoksa karşısında olup Musul’u mu bahane etmeleri gerekir?

Artık Türkmen’in gücü var, tüm ülkeyi savunacağız. Bu bizim en doğal hakkımızdır. Biz o dönem bütün komşularımızdan yardım istedik. Tüm dünyaya yardım feryatları gönderdik. O gün ateşi söndürmeyenler bugün o ateşi Iraklıların söndürmeye başladığını görünce Türkiye şimdi mi sahip çıkacak bize? Onlar gerçekten Türkmenleri mi savunacak? Bu kardeşi savunmak değildir.”

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol