IŞİD, 200 SURİYELİ ASKERİ KATLETTİ!

Terör örgütü Irak Şam İslam Devleti'nin (IŞİD) Suriye'nin Rakka kentindeki Tabka Askeri Havaalanı'nı ele geçirmesinin ardından bölgeden tüyler ürperten görüntüler geliyor.

28 Ağustos 2014 Perşembe 15:39
IŞİD, 200 SURİYELİ ASKERİ KATLETTİ!

 IŞİD yanlılarının sosyal medyada paylaştığı son görüntülerde, Tabka havaalanından kaçan onlarca Suriye askerinin militanlarca rehin alınarak boş arazide yürütüldüğü görüldü. Associated Press haberinde, videodaki IŞİD militanlarının "keçi ya da koyun güden çobanlar gibi ses çıkardığı" belirtildi.

 
AFP'ye konuşan Suriye İnsan Hakları İzleme Örgütü Direktörü Rami Abdülrahman, iç çamaşırlarına kadar soyulan esir askerlerin IŞİD tarafından infaz edildiğini söyledi.
 

Bölgedeki IŞİD'e yakın kaynaklardan alınan bilgiye göre, IŞİD militanları, Tabka askeri havaalanını ele geçirdikleri esnada birliklerinden kaçarak Caravi tarım arazilerinde saklanan 200'e yakın rejim askerini öldürürken, aralarında çok sayıda subayın da bulunduğu 250 askeri de esir aldı. 
 

Arazilerde saklanan rejim askerinin, IŞİD militanlarınca ablukaya alındığını ifade eden kaynaklar, Esad güçlerinin bölgeye askerlerini kurtarmak için operasyon düzenlediğini fakat başarılı olmadığını ileri sürdü. Kaynaklar, havaalanına yönelik saldırıda kaç rejim askerinin öldürdüğüyle ilgili ise bilgi vermedi.



yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 29.08.2014 13:24
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol