İran Yine Acımadı!

İran'da ekonomiye karşı suçlarla mücadele kapsamında Hamid Rıza Bakıri-Dermani idam edildi

22 Aralık 2018 Cumartesi 20:06

İran'da ekonomiye karşı suçlarla mücadele kapsamında Hamid Rıza Bakıri-Dermani isimli bir iş adamının idam edildiği duyuruldu.

İran Yargı Erki Sözcüsü Gulamhüseyin Muhsin Ejei, bu ayın başında yaptığı açıklamada döviz ve altın yolsuzluğundan yargılanan Bakıri'ye ceza mahkemesinin verdiği idam kararının Yüksek Divan Mahkemesi tarafından uygun bulunduğunu açıklamıştı.

2 KİŞİ DAHA İDAM EDİLMİŞTİ
İran'da altın piyasasını manipüle etmek için altın stoklamakla suçlanan "Altın Sultanı" lakaplı Vahid Mazlumin ile iş birlikçisi olarak adlandırılan Muhammed İsmail Kasımi de kasım ayında idam edilmişti.

Dini lider Ayetullah Ali Hamaney'in, ülkesinin dış düşmanlarla ekonomik bir savaşa girdiğini söyleyerek yargı makamlarına yolsuzluklarla ilgili hızlı ve adil yargılama talimatı vermesinin ardından onlarca kişi mali suçlarla ilgili bir soruşturma kapsamında tutuklanmıştı.

Tahran, İran Riyali'nin hızlı düşüsünden Amerika Birleşik Devletleri (ABD), İsrail ve Suudi Arabistan'ı sorumlu tutuyor.

ABD'nin nükleer anlaşmadan çekilip yaptırımları yeniden devreye sokmasıyla riyalin değer kaybetmesi dış ticarete olumsuz yansıdı, ülkede enflasyon dört kat artarak yüzde 40'lara ulaştı.

Dermani'nin yargılandığı duruşma İran devlet televizyonunda yayınlandı

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 23.12.2018 18:00
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol