İRAN, TÜRKİYE'YE İNANMIYOR!

İRAN'ın önde gelen din adamlarından Ayetullah Nasır Mekarim Şirazi, Türkiye-İsrail arasında son dönemdeki gerginliğin 'Danışıklı dövüş' olduğunu iddia etti.

28 Eylül 2011 Çarşamba 18:30
İRAN, TÜRKİYE'YE İNANMIYOR!

 Şii dünyasının önde gelen Taklit Mercilerinden Ayetullah Şirazi, Şiilerin önemli dini merkezlerinden Kum şehrindeki bir camide yaptığı konuşmada, Ankara’nın son dönemde bölgede izlediği politikaları eleştirdi. İran’ın etkili din adamların başında gelen Şirazi, ülkesindeki yetkililere seslenerek Türkiye’ye karşı sessiz kalmamalarını istedi.

İran’ın eski Dışişleri Bakanı Manuçehr Mutteki de, İsrail büyükelçisinin Türkiye’den sınır dışı edilmesini 'göstermelik eylem' olarak niteledi. İSNA ajansına konuşan Mutteki, ABD’nin hafif baskısıyla yakında Ankara-Tel Aviv arasındaki askıya alınmış askeri ilişkilerin tekrar kurulacağını ve elçilerin karşılıklı olarak geri döneceğini savundu.

Dün de İran’ın dini lideri ve bir numaralı adamı Ayetullah Ali Hamaney’in askeri danışmanı Orgeneral Yahya Rahim Safevi, Türkiye’nin İsrail çıkışlarının siyasi bir gösteriden başka bir şey olmadığını ileri sürmüş, Ankara ile Tel Aviv’in perde arkasında görüşmelere devam ettiğini iddia etmişti.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol