IRAK'TA BU İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

Bağdat-Erbil sorunu bu kez silah gerginliği ile gündemde.

01 Ağustos 2012 Çarşamba 18:48
IRAK'TA BU İDDİA ORTALIĞI KARIŞTIRDI...

 şgal sonrası Irak’ta iktidar çekişmesi nedeniyle Bağdat ile Erbil arasında yaşanan gerilimi tırmandıracak yeni bir iddia ortaya atıldı.

Bağdat, Kürdistan bölgesinin bazı komşu ülkelerden silah alma anlaşması için çalıştığına dair bilgileri bulunduğunu belirtti.
Hükümet Sözcüsü Ali Dabbağ, isim vermeden Kürdistan bölgesinin bölge ülkeleri ile anlaşma yaparak silah alma peşinde olduğundan haberdar olduklarını belirtti. Dabbağ Kürdistan bölgesinin ağır silahlara sahip olması yönündeki ısrarının Irak'ı içinden çıkılmayacak sorunlarla karşı karşıya getirebileceğini belirtti.
Bölgesel yönetim veya ona bağlı olan güçlerin elinde ağır silahların bulunmasının yasalara aykırı olduğunu ifade eden Dabbağ bunun karşısında duracaklarını kaydetti.
ANLAŞMA YOK
Öte yandan Yerel Kürt yönetimi Peşmerge Bakanlığı silah alımı için her hangi bir anlaşmanın bulunmadığını bildirdi. Bakanlık sözcüsü Cebbar Yaver Kürdistan bölgesinin bir ülke vaya bir şirketle böyle bir anlaşma yapması durumunda Bağdat'ın onayına ihtiyaç duyacaklarını belirtti. Yaver Bağdat'ın izni olmadan bölgeye ağır silahların girmesinin mümkün olmayacağını da dile getirdi. Yaver bu yöndeki haberlerin asılsız olduğunu sözlerine ekledi.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol