İKİ GÜNDE 1 MİLYON LİTRE

Almanya'nın Münih kentinde Bira Bayramı olarak da anılan Ekim Şenliği'nde (Oktoberfest) ilk hafta sonunda bir milyon litre bira içildi.

22 Eylül 2014 Pazartesi 14:52
İKİ GÜNDE 1 MİLYON LİTRE

 Cumartesi günün saat 12.00'da açılan 181. Oktoberfest geleneksel bira bayramının ilk iki gününde yaklaşık bir milyon ziyaretçi bir milyon "Mass" denilen bir litrelik bardaklardan bira içti. Festivalda on bin sucuk ve tavuğun tüketildiği belirtildi.

İlk yardım ekipleri 700 kişiye ilk sağlık müdahalesinde bulunurken, bu rakamın geçen yılın ilk iki gününe oranla yüzde 30 daha fazla olduğu belirtildi. İlk yardım ekiplerinin müdahale ettiklerinin çoğunluğunu hafif yaralılar oluştururken, 19 kişi alkolden zehirlendi. 

Yoğun güvenlik önlemleri alan polis ise hafta sonunda 49 kişiyi yankesicilikten, cinsel istismardan ve kavgaya karışmaktan gözaltına aldı. Bu yıl bira fiyatları "Mass" bardağı başı 9,70 ile 10,10 Euro arası değişiyor. 5 Ekim'e kadar sürecek olan bira festivaline yaklaşık altı milyon kişinin gelmesi ve yine altı milyon litre bira içilmesi bekleniyor. 
Ahmet İNCEL-MÜNİH

DHA





Son Güncelleme: 22.09.2014 14:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol