'İHTİYACIN YOKSA BIRAK, VARSA AL...'

İran’ın Kuzey Doğu’sunda yer alan Meşhed kentinde bir kişi, duvarlara kancalarla elbiseler asıp yanına “İhtiyacın yoksa bırak, ihtiyacın varsa al” notu bırakmaya başladı…uygulama ülkede dalga dalga yayıldı… Evsizler için yapılan bu uygulamaya “şefkat duvarları” adı verildi.

21 Aralık 2015 Pazartesi 23:48
'İHTİYACIN YOKSA BIRAK, VARSA AL...'

 BBC’nin haberine göre fikir ilk olarak kuzey doğudaki Meşhed’de ortaya çıktı. Bir Meşhedli sokaktaki duvarlara tutturduğu kancalara askılarla elbiseler asmış, yanına da “İhtiyacın yoksa bırak, ihtiyacın varsa al” diye bir not iliştirmişti.

O Duvara paltolar, pantolonlar ve diğer kışlık giysiler bırakılmaya başlandı.


Sosyal medyadaki binlerce paylaşımla birlikte fikir hızla diğer şehirlere yayıldı. Farklı şehirlerdeki şefkat duvarlarının resimlerini paylaşan sosyal medya kullanıcıları, “Evsizler ve yoksulları soğukta korumasız bırakmayalım” çağrıları yapıyor.

151221105855_duvar_624x351_bbc_nocredit
Bir Facebook kullanıcısı “Bu müthiş bir girişim. İnşallah bütün İran’a yayılır” derken bir diğeri “Duvarlar insanları birbirinden ayırır aslında ama Şiraz sokaklarındakiler insanları birbirine yaklaştırdı” diyor.


“Şefkat duvarı” fikri evsizlikle mücadele eden diğer bir yurttaş inisiyatifi “Payan e Kartonkhabi” ye benziyor.Bu girişim ile sokaklarda beliriveren buzdolaplarına evsizler için yiyecek bırakılıyordu.


151221110127_duvar_624x485_bbc_nocredit

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.12.2015 11:54
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol