İHBAR EDENE 1 MİLYON EURO ÖDÜL VERİLECEK

Yunan hükümeti, ülkenin en azılı mafya üyelerinden firari mahkum Vasilis Paleokostas’ın yakalanması için kesenin ağzını açtı. Bakanlar Kurulu, 2 defa helikopterle cezaevinden kaçmayı başaran Paleokostas’ı polise ihbar edecek kişiye tam 1 milyon Euro ödül verileceğini duyurdu.

10 Şubat 2011 Perşembe 14:49
İHBAR EDENE 1 MİLYON EURO ÖDÜL VERİLECEK

Ülkenin en maharetli suç makinesi olarak bilinen Paleokosta (45) için harekete geçen Yunan hükümeti, ülkede çok sıkı tasarruf tedbirlerinin uygulandığı bir dönemde suç makinesi Paleokostas için kesenin ağzını açtı. Yunan polisinin talebi üzerine Vatandaşı Koruma Bakanlığı ile Maliye Bakanlığı, tam bir baş belası olan firari Paleokostas'ın yakalanmasına yardımcı olacak kişiye 1 milyon Euro para ödülü verileceği açıkladı. Bu kadar büyük bir ödülün ilk defa verileceği yorumu yapılırken, karar, yetkililerin bu kişinin yakalanmasına verdikleri önemi gösteriyor. Paleokostas, geçen yaz Vatandaşı Koruma Bakanlığı’na gönderilen ve bir kişinin hayatını kaybettiği bombalı paketi yollamakla da suçlanıyor.

Vasilis Paleokostas ile savaş halindeyiz. Bu defa elimizden kaçırmak istemiyoruz.” açıklamasında bulunan Yunan polisi, Teselya bölgesinde saklandığını düşündükleri firarinin yakalanması için çok geniş bir alanda ondan fazla barikat kurarak bölgeyi abluka altında tutuyor. Son iki günde polisin iki kez kıstırdığı Paleokostas ve ekibi, sık sık yer değiştirerek ve çaldıkları otomobillerle izlerini kaybettirmeyi başardı. En son 2009 yılında Atina’daki Koridalos cezaevinden helikopterle firar eden Paleokostas, bugüne kadar çok defa Yunan polisiyle silahlı çatışmaya girmiş ancak güvenlik güçlerini atlatmayı başarmıştı.

Yunanistan'da, 2006 yılında aksiyon filmlerindeki gibi cezaevinden ilk defa helikopterle firar eden Paleokostas, yakalandıktan sonra yattığı Atina Koridallos hapishanesinden 2009 yılında ikinci defa helikopterle kaçmayı başarmıştı. Firar, saniye saniye kameralar tarafından kaydedilmişti. 25 yıla mahkum olan ve 1980’li yıllardan bu yana işlediği suçlarla gündemi meşgul eden Paleokostas’ın yeni nesil anarşist terör örgütleriyle bağlantısı olduğu öne sürülüyor.





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol