“Kuzey’de nüfus sayımı yapılmalı” diyen Hristofyas, Türklerin sayısının, oluşacak
Öğrenciniz değilim!
Tartışma sürerken söz alan Eroğlu’nun temsilcisi Kudret Özersay da “bilimsel açıdan vatandaşlıklarla ilgili”
Hızını alamayan Hristofyas, Cumhurbaşkanı Eroğlu’na da dönerek, “Siz neden konuşmuyorsunuz?” sorusunu sordu. Eroğlu da “diplomatik bir dille” Hristofyas’a, “Ben siyasi liderim. Uzmanlarım kendi alanlarında konuşur. Mülkiyet, Toprak ve ya Vatandaşlık konusu olsun. Bunları konuşacaklar uzmanlarımdır. En son karar aşamasında söz söylerim” cevabını verdi.
Özersay Hristofyas’ı kızdıran konuşmasında, “Vatandaşlık sayısının 4’te 1 olması insan hakları çerçevesinden kabul edilemez. Ne 1960 düzenlemeleri ne de başka bir hukuk kuralı 4’te 1’e benzer bir oranı zorunlu kılmıyor. Bu nedenle belirli rakamlara odaklanmak doğru değildir” dedi.
Doğurmamızı istemiyorlar!
İsminin açıklanmasını istemeyen bir yetkili de, Hristofyas’ın “Türkler her zaman Rumlardan
Rumların varılacak bir anlaşma sonrasında kalmasına “evet” dediği 50 bin Türkiyeli KKTC vatandaşı sayısında da geri adım attığı belirtiliyor.
Buna göre, Hristofyas, Kuzey Kıbrıs’ta hem 1960’tan itibaren hem de 1974’ten sonra vatandaş olanların (çocuk ve aileleriyle birlikte) 50 bin sayısının içinde olmasını istiyor. Bu en az 30 bin kişinin vatandaşlıktan çıkarılması anlamına geliyor. (Normalde
14 Mart 2011 Pazartesi 14:19

Dikkat!
Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.
Üye Girişi Üye Ol