HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH ÇOK AÇIK UYARDI!

Müslüman ve Arap ülkelerinde şiddetli protesto gösterilerine sebep olan İslam karşıtı filme bir başka tepki de Hizbullah lideri Hasan Nasrallah’tan geldi. Binlerce Lübnanlı, Nasrallah’ın konuşmasını dinlemek için sokaklara döküldü.

18 Eylül 2012 Salı 11:56
HİZBULLAH LİDERİ NASRALLAH ÇOK AÇIK UYARDI!

 Binlerce Lübnanlı, ellerindeki sarı Hizbullah bayraklarıyla, “Allah büyüktür” nidaları atarak, İslamiyeti ve Müslümanları kötüleyen ABD yapımı filmi protesto eden Hasan Nasrallah’a eşlik etti.

Yumruklarını havaya kaldırarak filmi protesto eden kalabalık grup, “Senin için canımızı veririz Muhammed, senin için canımızı veririz İslam”, “Amerika, bizi dinle, dinimizle dalga geçemezsin” sloganları attı.
Geçtiğimiz Aralık ayından beri ilk defa halkın karşısına çıkan Nasrallah, film internetten kaldırılmadığı sürece protestolara devam edeceğinin sözünü verdi.
Beyrut’taki protesto gösterileri sırasında konuşan Hizbullah lideri Nasrallah, “Amerika, filmin tamamının yayınlanmasının dünyada çok tehlikeli tepkilere sebep olacağının farkına varmalı” dedi.
6 yıl içerisinde beşinci kez, İslam karşıtı filmi protesto etmek için halkın karşısına çıkan Hizbullah lideri, “Hazreti Muhammed’e hakaret edenler, İlahi adaletin gazabına uğrayacaklardır” diyerek “Bazı taraflar Peygamberimize karşı yapılan hakaretin sınırlarının farkında değil. Film yayından kaldırılana kadar eylemlerimize devam edeceğiz” şeklinde konuştu.
Hasan Nasrallah, İslam’a hakaret ederek Müslüman dünyasında şiddetli ABD karşıtı protestolara yol açan “Müslümanların Masumiyeti” adlı filmin yayından kaldırılmasından Amerika’nın sorumlu olduğunu ifade etti.
Nasrallah ayrıca, ABD’nin, Müslümanların Peygamberine hakaret edenlere gerekli cezayı vererek, bu yöndeki herhangi bir teşebbüsün de önüne geçmesi gerektiğini savundu.
Hizbullah lideri bugün yapılan gösterinin, dünya çapında yapılacak eylemlerin başlangıcı niteliğinde olduğunu söyleyerek, “Bütün dünyadaki Müslümanlar ortak bir hedef için birleşmelidir” dedi.
Nasrallah, dün de yaptığı konuşmada, Hizbullah’ın bu hafta boyunca İslam karşıtı filme yönelik protestolar yapılacağını bildirmişti.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol