HİROŞİMA'DAN DAHA DA ŞİDDETLİ!

ABD'de meydana gelen son kasırga felaketinin, 2. Dünya Savaşı sırasında Hiroşima'ya atılan atom bombasından daha şiddetli olduğu iddia edildi.

22 Mayıs 2013 Çarşamba 17:21
HİROŞİMA'DAN DAHA DA ŞİDDETLİ!

 Amerika birleşik Devletleri'nin (ABD) Oklahoma eyaletinde geçtiğimiz Pazartesi günü meydana gelen ve resmi verilere göre 9’u çocuk 24 kişini hayatını kaybettiği ve 237 kişinin de yaralandığı belirtilen kasırga felaketinin, 1945 senesinde ABD tarafından Japonya'nın Hiroşima kentine atılan atom bombasından daha geniş bir etki gücüne sahip olduğu iddia edildi. Kasırganın 40 dakikalık ömrünü baz alıp gerçek zaman ölçülerini kullanarak şiddetini hesaplayan meteoroloji uzmanları, Oklahoma kasırgasının gücünün Hiroşima'ya atılan atom bombasının gücünden kat be kat daha büyük olduğu tahmininde bulundular. Amerikan Ulusal Havacılık ve Uzay Dairesi (NASA) tarafından da Oklahoma'da yerleşim bölgelerini yerle bir eden kasırgaya ait uydu fotoğraflarının paylaşıldığı kaydedildi.

ABD'nin Oklahoma eyaletinde meydana gelen ve çok sayıda can ve mal kaybına yol açtığı bildirilen kasırganın son zamanlardaki en şiddetli kasırga olduğu kaydedildi. EF5 tipi olduğu ifade edilen kasırga aynı zamanda Dünya'daki en şiddetli rüzgar çeşidi olarak biliniyor. Oklahoma Kasırgası'nın hızının 200 ila 210 mph arasında olduğu tahmin edilirken, ABD'de şimdiye kadar ölçülen en şiddetli rüzgarın 3 mAYIS 1999 tarihinde 302 mph şiddetinde olduğu ifade ediliyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 22.05.2013 17:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol