HAMAS TÜRKİYE'Yİ İSTİYOR

Esad rejimiyle arası açılan Hamas’ın Suriye’den taşınmak istediği haftalar önce İngiliz basınında yer almıştı.

09 Ocak 2012 Pazartesi 14:16
HAMAS TÜRKİYE'Yİ İSTİYOR

Filistin’in Gazze Şeridi’nde yönetimi elinde bulunduran Hamas’ın Suriye’nin başkenti Şam’da bulunan merkezinin Türkiye’ye taşınabileceği iddia edildi.

Esad rejimiyle arası açılan Hamas’ın Suriye’den taşınmak istediği haftalar önce İngiliz basınında yer almıştı. WorldNetdaily (WND) haber sitesi ise kısa süre önce Türkiye’yi ziyaret eden Gazze Şeridi’ndeki Hamas Yönetimi’nin Başbakanı İsmail Haniye’nin Siyasi Danışmanı Ahmed Yusuf ile konuşarak bu iddiaları güçlendirdi. Ahmed Yusuf, Hamas’ın üst düzey liderlerinin bulunduğu merkezini Suriye dışına taşımak istediklerini söyledi.
“Arap dünyasında, Hamas’ı memnunlukla kabul edecek birçok devlet mevcut. Başka ülkeler de var” diyen Yusuf, Ürdün’ün Hamas ile diyalog kurmaya çalıştığını ve bir teklifte bulunabileceklerini belirtti. Ahmed Yusuf, “Türkiye, Mısır, Katar gibi Hamas liderlerinin güvenli şekilde çalışabileceği Gazze ve Batı Şeria’daki halkına yardım etmeye çalışacağı birçok yer var” dedi.
Suriye’de Baas rejiminin şiddet politikasına destek vermemesi Hamas ile Esad yönetiminin arasının açılmasına neden olmuştu. Öte yandan, Müslüman Kardeşler’in Mısır’da güç kazanması Hamas’ın elini güçlendirdi.

Habertürk





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol