'GÜVENİLMEZ VE KİNDAR BİRİ...'

O gazete Cumhurbaşkanı Erdoğan hakkında öyle bir analiz kaleme aldı ki...

08 Mart 2016 Salı 23:16
'GÜVENİLMEZ VE KİNDAR BİRİ...'

 Guardian gazetesi Türkiye-AB zirvesiyle ilgili haber ve analizlerine iki tam sayfa ayırdı..Gazetenin editoryal kadrosundan ve yazarlarından Simon Tisdall imzalı yazının başlığı; “Erdoğan: Avrupa’nın güvenilmez müttefiki” 

İşte o analizden çarpıcı detaylar;

“Erdoğan güvenilmez ve sorunlu bir ortak olduğunu kanıtladı”

-Suriye krizinin başından bu yana Erdoğan, Avrupa açısından güvenilmez ve sorunlu bir ortak olduğunu kanıtladı. Ancak AB’nin onun (göçmen krizi konusunda) yardımına acil ihtiyacı, birliğin onunla ilgili kuşkularından daha ağır basıyor. Erdoğan’ın anayasayı Putin tarzında dönüştürmek istiyor. Başkanlık sistemini yaratma çabası birçok Türk tarafından eleştiriliyor. Ancak bu ve benzer gelişmeler karşısında AB Komisyonu boyun eğiyor.

“Erdoğan zirve öncesi AB’ye el hareketi çekti”

– Zaman gazetesine el konulması, Erdoğan’ın muhalefeti susturmaya yönelik çabalarının son adımı. Gazeteye yapılan tam da AB zirvesinin öncesine denk gelmesine dikkat çekiyor. Aslına bakılırsa Erdoğan, zirvenin arifesinde Brüksel’e el hareketi çekti.

“AB Erdoğan için ilerleme raporunu geciktirdi”

– Geçen sonbaharda Brüksel, Türkiye’nin AB üyeliğiyle ilgili ilerleme raporunun yayımlanmasını geciktirdi. Çünkü rapor, Türkiye’nin insan hakları sicili ve demokrasi eksiklikleriyle ilgili sert eleştirilerle doluydu. Açıklanmayan amaç, Erdoğan’la iyi geçinmekti.

-Türk Cumhurbaşkanı’nın yenilediği, özerklik peşindeki PKK militanlarıyla mücadele adına, Türkiye’nin güneydoğusundaki Kürtlere karşı yürütülen yıpratma savaşı, yine büyük oranda eleştirisiz kaldı.

– Erdoğan’ın saldırgan tutumu, geçen sonbaharda bir Rus uçağını düşürme talimatı vermesiyle, Suriye savaşını süper güçlerin çatışmasına çevirmeye yaklaştırdı. Erdoğan, siyasi ve kişisel olarak kindar biri. Kolay kolay yanlış yaptığını kabul etmiyor. Kolayca tepesi atabiliyor. Ve bunların hepsi kendisini AB nezdinde son derece öngörülemez biri haline çeviriyor.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.03.2016 01:49
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol