FIRATIN DOĞUSUNDA YENİ OYUN...

Suriye’nin Menbic ilçesindeki PYD/PKK varlığını itiraf eden ABD’li temsilci, örgütün eğitim verdikten sonra bölgeden ayrılarak Fırat Nehri’nin doğusuna döneceğini ifade etti.

17 Kasım 2016 Perşembe 00:50
FIRATIN DOĞUSUNDA YENİ OYUN...

ABD Başkanı Barack Obama’nın IŞİD’le Mücadele Özel Temsilcisi Brett McGurk, Amerikan yönetiminin daha önce yaptığı açıklamalardan farklı olarak, terör örgütü PYD/PKK militanlarının Menbic’te bulunduğunu kabul etti. McGurk, Twitter hesabından yaptığı açıklamada, Suriye’nin kuzeyinde Fırat Nehri’nin batı yakasında yer alan Menbic ilçesindeki PYD/PKK varlığına değindi. PYD/ PKK militanlarının burada yerel unsurlara “eğitim” verdiğini iddia eden McGurk, bu işin tamamlanmasından sonra tüm örgüt unsurlarının ilçeden ayrılarak Fırat Nehri’nin doğusuna döneceğini kaydetti. McGurk, PYD/ PKK’nın silahlı kanadı YPG tarafından yerel unsurlara verilen eğitimin amacının, IŞİD’den kurtarılan ilçede güvenliği sağlamak olduğunu ifade etti. Obama’nın temsilcisi, başını YPG’nin çektiği Suriye Demokratik Güçleri’nin (SDG) de IŞİD’in Rakka’daki karargahını kuşatmak için ilerlemeye devam ettiği mesajını paylaştı. PYD/PKK, Suriye’de hareket alanını genişletmek için SDG adını kullanıyor. SDG çatısı altındaki militanların ve yöneticilerin tamamına yakını PYD/PKK’lılardan oluşuyor. ABD yönetimi daha önce yaptığı açıklamalarda ve Türkiye’ye bildirimlerinde, Menbic’teki PYD/ PKK unsurlarının ilçeden ayrılıp Fırat Nehri’nin doğusuna geçtiğini iddia etmişti.
PKK SİNCAR'DA
Irak’ta peşmerge Sincar (Şengal) cephesi komutanlarından General Sime Boseli, PKK’nın Musul’a bağlı Sincar ilçesini, ikinci Kandil yapma hayaline izin vermeyeceklerini belirterek, “PKK’nın, Şengal’i savaşsız bir şekilde terk etmesini diliyoruz. PKK, kan dökülmesine yol açmadan bölgeyi derhal terk etmelidir” dedi. General Boseli, PKK’nın Sincar’da çocuk kaçırma, ev yıkma ve adam öldürme gibi eylemlerinin kabul edilemez bir noktaya geldiğini ifade etti. Boseli, PKK’nın Haşdi Şabi milisleriyle kol kola hareket ederek Sincar’ı istikrarsızlaştırmak için her türlü yola baş- vurduğunu vurguladı.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol