Esad: Türkiye ile Gerginliği Aklım Almıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Türkiye'ye karşı herhangi bir saldırgan tutum benimsemediklerini, iki ülke arasında yaşanan gerginliğin ise akıl dışı olduğunu söyledi.

06 Mart 2020 Cuma 09:26
Esad: Türkiye ile Gerginliği Aklım Almıyor

Suriye Cumhurbaşkanı Beşar Esad, Russia-24 kanalına verdiği röportajda Türkiye ile yaşanan gerginliğe ilişkin açıklamada bulundu.

Türkiye'ye karşı hiçbir zaman saldırgan tutum beslemediklerini söyleyen Esad, iki ülke arasında yaşanan ihtilafın akıl dışı olduğunu kaydetti.

Esad, "Suriye'nin Türkiye'ye karşı beslediği büyük veya küçük düşmanlıklar nelerdir? Herhangi bir düşmanlık yok... Suriyeli-Türk aileler ve hayati ortak çıkarlar mevcut. Kültürel alışveriş tarihte hep oldu, yani iki taraf arasında ciddi anlaşmazlıklar olması bizim için akıllıca değil" açıklamasında bulundu.

Esad "Tabii ki Türklerden bahsederken kardeş halk gibi bahsediyoruz. Şimdi Türk halkına soruyorum; Suriye'yle sorununuz ne? Uğruna Türk vatandaşlarının ölmek zorunda olduğu ne gibi bir sorun var?" dedi.

"TÜRK HALKI İLE SORUNUMUZ YOK"

Esad'a  Türkiye ve Suriye arasındaki olası bir savaş ihtimali, daha 2012 yılında da sorulmuştu.

Esad, RT News kanalına verdiği röportajda, Suriye halkıyla Türkiye halkı arasında bir düşmanlık olmadığına vurgu yapmış, "Türkiye ile Suriye arasında bir savaşa inanmıyorum" demişti.

ESAD: TÜRKİYE VE SURİYE HALKI ARASINDA SORUN YOKTUR

Esad, RT News muhabirinin "Yakın zamanda Türkiye'de bulundum. Halk savaş konusunda kaygılı. Sizce Türkiye-Suriye arasında savaş olasılığı gerçekçi mi?" sorusuna da şu yanıtı vermişti:

"Sanmıyorum. Savaş için halk desteği gerekir. Türk halkının çoğunluğunun bu savaşa ihtiyacı yok. Mantıklı hiçbir devlet görevlisi, savaş istemeyen halkına rağmen savaşamaz. Aynı şey Suriye halkı için de geçerlidir. Türkiye ve Suriye halkı arasında sorun yoktur."

KAMERALARA YANSIDI...

Öte yandan Rusya'da ateşkes kararı çıkan görüşmenin ardından, basın açıklamaları tamamlandıktan sonra Cumhurbaşkanı Erdoğan, Mevlüt Çavuşoğlu'ndan, Lavrov'a Esad ile konuşulup konuşulmadığını sormasını istedi.

Erdoğan'ın sorusu kameralara yansıdı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 06.03.2020 09:35
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol