ERDOĞAN'IN AJANINI AÇIKLADILAR...

Haftalık Der Spiegel dergisi, aralık ayında Frankfurt’ta gözaltına alınan ve kısa süre sonra haklarında tutuklama kararı çıkarılan üç kişi hakkında yeni bilgilere ulaştı.

09 Mart 2015 Pazartesi 12:12
ERDOĞAN'IN AJANINI AÇIKLADILAR...

 Derginin son sayısında, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın eski danışmanı, AKP’li Muhammed Taha Gergerlioğlu ve onun başını çektiği söylenen ‘ajan’ ağına dair ayrıntılar yer alıyor.

Buna göre, Almanya Federal Emniyet Dairesi, Gergerlioğlu ve diğer üç kişiyi (bir kişi de Belçika’da olmak üzere Gergerlioğlu ile birlikte toplam dört) uzun süre takip etti ve telefonlarını dinledi. Takip, organize suç çetesine yönelik izleme faaliyeti sırasında tesadüfen başladı.
AKP’NİN MUHAFAZAKAR KANADINDAN
Polisin izlediği organize suç çetesinin telefon görüşmelerinden birinde bir kişinin‚ ‘üst düzey bir memur’dan söz etmesi dikkat çekti. Bu bilgiyi araştıran Alman polisi, kısa süre sonra sözü edilen kişinin gözlüklü, kır saçlı, bıyıklı, AKP’nin muhafazakar kanadından sayılan Muhammed Taha Gergerlioğlu olduğunu tespit etti. Ve takip öylece başladı.
Şubat 2014’te ise Gergerlioğlu, dinlendiğinden habersiz şoförüne genel olarak ajanlık faaliyetlerinden bahsederek şöyle dedi: “Bizde (Türkiye’de) bir kişiyi on birim dinler, İngiltere veya Almanya’da ise sadece sorumluluk alanı olan istihbarat birimi.” Bu konuşma da diğerleri gibi Alman polisinin dinlemesine takıldı. Zira belli ki Gergerlioğlu’nun aracı da o sıralar dinleniyordu.
‘FİDAN’IN VEKİLİ‘
Alman polisi, Gergerlioğlu’nun biri Wuppertal’de bir seyahat acentası sahibi, diğeri Rheinland-Pfalz Eyaleti’nde kalan bir dam aktarıcı, üçüncüsü de Belçika’dan bir kişiyle bir ağ oluşturduğunu tespit etti.
Polisin dinlemelerinden saptadığına göre, dörtlü, ilginç takma isimler de kullandı. Gergerlioğlu örneğin kendini ‘Abi’ veya ‘Usta’ olarak niteliyordu. Dörtlünün diğer elemanları ise kendisine ‘Vali’, ‘Komiser’ gibi takma isimler veriyorlardu. Bunlardan birinin bir görüşme sırasında Gergerlioğlu için, ‘MİT Müsteşarı Hakan Fidan’ın Almanya’daki vekili’ nitelemesini kullandığı da dinlemelere takılan başka bir ayrıntı.
(…) Bu ve diğer tavırları nedeniyle Alman savcılar da Gergerlioğlu ve ekibinin güçlü bir ajan ağı yarattığı iddiasına şüpheli yaklaşıyor olmalı. Zira aralık ayında tutuklanan üç kişiden ikisi tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı. Sadece Gergerlioğlu hala içeride.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 09.03.2015 12:19
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol