'ERDOĞAN ÇAMURA SAPLANDI...'

The New York Times gazetesinde Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin dış ilişkilerini ağır şekilde eleştiren bir makaleye yer verdi.

11 Temmuz 2016 Pazartesi 00:17
'ERDOĞAN ÇAMURA SAPLANDI...'

 The New York Times gazetesinde Tayyip Erdoğan ve Türkiye’nin dış ilişkilerini ağır şekilde eleştiren bir makaleye yer verdi. Sabrina Tavernise imzalı “Erdoğan yeni düşmanlar ediniyor, eski dostlarının sinirini bozuyor” başlıklı haber-analiz gazetenin web sitesinde manşetten yayınlandı.


İşte Erdoğan’ı çok kızıracak o makaleden başlıklar;

“Çamura saplandı”

Erdoğan uzun süre “komşularla sıfır sorun” denilen dış politika icra ettikten sonra artık hemen hemen her yerde ve herkesle yaşadığı anlaşmazlıklarla çamura saplanmış gibi görünüyor. Sadece geçen yıl Kürt ve IŞİD’li militanlar Türkiye’ye 14 defa saldırdı, 280 kişiyi öldürdü. Turistlerin kaçmasıyla Türk ekonomisi de zarara uğradı.

“Erdoğan giderek tecrit oldu”

IŞİD’e karşı sağlam önlemler almayı senelerdir reddederek ABD gibi kadim müttefiklerinin sinirini bozan ve onları hayal kırıklığına uğratan Erdoğan, giderek tecrit oldu. Erdoğan o kadar yalnız kaldı ki, seçmenleri cezbetmek için yüklendiği iki ülke ile – Rusya ve İsrail ile- geçen hafta barış anlaşmasına varma manevrasında bulundu. Danışmanlarına göre sırada Mısır var.

“Körfez krallıkları tarzında dev saraya taşındı”

,Erdoğan hemen her gün yaptığı ve TV’lerin yayımladığı konuşmalarda yabancı güçlerin kendisini devirmek için komplo yaptıklarına dair karanlık atıflarda bulunuyor. Ankara’daki mütevazi evinden de şehrin ucundaki Körfez Krallıkları tarzında devasa bir saraya taşındı. Ekibi de kahve ve pembe renkli binalarda kalıyor. Yerleşke o kadar büyük ki çalışanlar içinde minibüsle gidip geliyor.

“Erdoğan demokratik kurumlara saldırıyor”

Bir zamanlar Türkiye’yi Müslüman demokrasiye örnek olarak gösteren Erdoğan, şimdiyse sık sık demokratik kurumlara saldırıyor. Bir gazetenin genel yayın yönetmeni ülkeden kaçarken, bir diğeri devlet sırlarını ortaya çıkarma suçlamasıyla yargılanıyor. Cumhurbaşkanı’nın eleştiriye karşı hoşgörüsüzlüğü o kadar büyüdü ki, eski müttefiklerini yakın çevresinden temizliyor ve yerlerine “evet efendim” diyen adamları ve akrabalarını (damadı enerji bakanı) getiriyor.

“Havalimanı saldırısının olduğu gece Meclis Erdoğan’ın başkanlığı için çalıştı”

Vatandaş Can Derdinde Meclis Danıştay KanunuVatandaş Can Derdinde Meclis Danıştay Kanunu
Erdoğan’ın son hedefi ülkedeki parlamenter sistemi, başkanlık sistemi ile değiştirmek. Havalimanı saldırısının yapıldığı gece Meclis bunun önünü açacak şekilde yüksek yargıdan yüzlerce yargıcı sürecek yasayı çıkarmak için sabaha kadar çalıştı. Bir zamanlar Erdoğan’ı savunmuş olan anayasa uzmanı Ergun Özbudun bunu “Gemi son sürat kayalıklara gidiyor. Bizim için dua edin” diye yorumladı.

“Yolunu kaybetti”

Tenkitçileri ve hatta bazı hayranlarına göre Erdoğan hem gerçek hem de varsaydığı düşmanlarıyla mücadeleye o kadar gömüldü ki yolunu kaybetti. İsmini vermek istemeyen eski dostlarından biri “Erdoğan’ı 40 yıldır tanırım ama artık kendisini tanıyamıyorum” dedi. AKP kurucularından Dengir Mir Mehmet Fırat şunları söyledi: “Eskiden dostlarını gerçekten dinlerdi. Sabırlıydı. Zengin çeşitlilikte bir insan yelpazesine danışırdı.”

“Erdoğan’ın üzerindeki denetim kalktı”

Gazetedeki yazıda, “Ordu sahneden çekildiğinden Erdoğan’ın iktidarı üzerindeki en büyük denetim mekanizmasının da ortadan kalktığı” yorumu da yapıldı.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 11.07.2016 00:21
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol

Avatar
Savaş Barış 2016-07-11 10:51:14

Sonun geliyor kalles Türk düşmanı

Avatar
Ali kuloğlu 2016-07-11 08:24:04

ERDOĞAN ÇAMURA SAPLANAN AMA SİZLER GIRTLAĞINA KADAR HATTA AĞZINIZA KADAR POKA SAPLANDİNİZ ERDOĞAN SİZİN ÇILDİRTİYOR AFKURMANİZ ONDAN

Avatar
Ahmet MERİÇ 2016-07-11 10:44:11

Hani bir şarkı var el oğlu duyar kardeşina duymaz.....rezaletimizi yanlış politikamızi komşularımızı kaybettiğimizi ülkeyi mahvettiğimizi bütün dünya gördü görüyor amma biz görmüyor göremiyoruz.....eee ne demiş atalarımız göz görmez akıl görür....bilgi görür.....

Avatar
Fatih 2016-07-11 17:03:50

Ali kuloglu nun tam bir cahil laz oldugu kelimelerinden belli. Bi defolun gidin artik

Avatar
ali kuloğlu 2016-07-12 18:06:20

Ilk once turkce ohren bay kazma
poka değil boka olacak
bu bir.lehcenden turk kokenli olmadigin belli. Kim boka batmiş gorecegiz.

Avatar
Dincel..... 2016-07-13 17:32:24

Bastard!! Bos ver EU girmesine, o tek Tatli Turkey yi ARAP birline girsetmeye orasiyor, pislik!!!

Avatar
Naci uzun 2016-07-14 14:06:14

Pokun. İcindesin pis mahluk..

Avatar
Ahmet Artuc 2016-07-14 18:45:49

Iktidarinin ilk yillarin da oy vermis bir eski secmeni olarak ben de tanimiyorum artik RTEyi.
Benim gibi cok kisiyi yaniltti.
Artik benden oy alamaz.