EN POPÜLER İSİM: MUHAMMED...

Norveç'in başkenti Oslo'da en çok kullanılan ismin Muhammed olduğu belirtildi. Norveç İstatistik Enstitüsü'nden Jorgen Ouren, medyaya bunun heyecan verici bir durum olduğunu söyledi.

02 Eylül 2014 Salı 11:33
EN POPÜLER İSİM: MUHAMMED...
Son yapılan sayıma göre Oslo'da 4 bin 800 çocuk ve yetişkin Muhammed ismini taşıyor. Bu ismi Jan ve Per isimleri takip ediyor.
Oslo dışındaki şehirlerde son zamanlarda bebeklere verilen en yaygın isim Filip ile Emma.
Son 4 yılda ülkede bebeklere en çok Muhammed isminin verilmesine karşın, Muhammed ilk kez bu sene en yaygın isimler sıralamasına girdi.

Bu durum sadece Norveç ile sınırlı değil. İngiltere'nin ulusal istatistik kurumu verilerine göre Muhammed, İngiltere ve Galler bölgesinde de son iki yılda bebeklere verilen en yaygın isim.
2002 sayımına göre Norveç'te 4,5 milyon kişi yaşıyor. Bunların 150 bini kadarını Müslümanlar oluşturuyor. Ülkedeki göçmenlerin büyük kısmı Pakistan, Somali, Irak ve

Fas'tan geliyor.
Buna karşın Norveç, Avrupa'nın en büyük İslam karşıtı örgütüne de ev sahipliği yapıyor. 2008 yılında kurulan "Norveç'in İslamlaşmasını Durdurun" isimli örgütün 3 binden fazla üyesi olduğu belirtiliyor. (Hürriyet)

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 02.09.2014 11:34
Anahtar Kelimeler:
PeygamberMuhammedOslo
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol