EN ÇOK NEYE ŞAŞIRIYORLAR?

ABD, tarih boyunca büyük bir göçmen nüfusa ev sahipliği yapmasıyla biliniyor. Peki Amerikan kültürünü, göçmenlerin geride bıraktıkları ülkelerindeki kültürlerden farklı kılan ne?

13 Kasım 2013 Çarşamba 13:15
EN ÇOK NEYE ŞAŞIRIYORLAR?

 Yabancılar ve ayrıca ABD’de yeni olan insanlarla tanışıklığı bulunan kişiler, Quora isimli site üzerinden Amerika’yı benzersiz kılan şeylerin ne olduğu yönündeki düşüncelerini paylaşıyorlar.

Business Insider’ın haberine göre bu kişilerin, “Yabancılar, Amerika’ya gelene dek ABD hakkındaki hangi durumlara inanmıyorlar? şeklindeki soruya verdikleri cevaplar oldukça ilginçti.

Söz konusu soruya verilen bazı cevaplardan derlenen bilgiler şu şekilde:

Amerika o kadar büyük bir yer ki ülkedeki tüm büyük şehirleri görmek haftalar alır.

“Yabancılar, ABD’nin ne kadar geniş olduğuna inanamıyorlar. Ben, ABD’nin Batı Yakası’ndanım, İtalyan akrabalarım buraya, bir hafta içinde arabayla beni Seattle’da ziyaret edebileceklerini artı New York City, Miami, Grand Canyon ve Hollywood’u görebileceklerini düşünerek geliyorlar” – Candace Dempsey


Yabancılara Amerika’da her şey daha büyük gözüküyor, özellikle yemek porsiyonları.

“Kocamla ya da arkadaşlarımla dışarı yemeğe çıktığımızda genellikle yemeğimizi paylaşıyoruz. Paramız yeterli gelmediği için değil, sadece o kadar fazla yemeğe ihtiyaç duymadığımız için paylaşıyoruz” – Lana Kolupaeva

Amerikalılar, spor ve fitnessa takmış durumdalar.

“Halka açık tenis kortları ve havuzlar yaz boyu dolular. Şehir merkezinde oturan kişiler sağlık ve fitness için deli oluyorlar ve genellikle de formdalar. Fakat merkezden uzaklaştıkça insanlar da büyüyorlar. Şehir merkezinden uzak yerlerde yürüyen birilerini çok az görüyorsunuz” - Lana Kolupaeva

Amerikan süpermarketlerinde satılan ürünlerin çeşitliliği, çoğu yabancı tarafından şaşırtıcı bulunuyor.

Amerika’da başta yemek olmak üzere çoğu şey israf ediliyor.

Yanlarında nadiren nakit para taşıyan Amerikalılar bunun yerine bir şey satın alacaklarında kredi kartlarını kullanıyorlar.

Yabancılar, ABD genelindeki mağazalarda standart bir uygulama olan ürün iade politikaları karşısında şaşkınlığa uğruyorlar.

New York gibi bazı şehirler dışında yaşayan herkesin arabası var.

“(ABD) büyük bir ülke ve toplu taşıma eksik kalıyor. Bundan dolayı herkesin en az bir arabası var ve (arabalarını) kısa mesafeler için kullanıyorlar. Sanki insanlar yürümeyi ya da bisiklete binmeyi unutmuşlar gibi. Gerçi bisiklet süren birçok insan gördüm ama o durum günlük ulaşım amaçlı değil spor amaçlıydı” – John Levingster

Amerikalılar, beklenilenden daha dost canlısı insanlar.

Ve Amerikalılar, Amerika’yı seviyorlar.

“ABD bayrağının okullarda, evlerin çatılarında vs. sergilendiğini görmek bana şaşırtıcı gelmişti … Ayrıca ABD bayraklı ya da ABD bayrağı desenli bikini giyilmesinin tamamen normal bir şey olması da bana şaşırtıcı gelen bir diğer noktaydı” - Aniruddh Chaturvedi.

Walmart Aisle with Woman Shopping

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 13.11.2013 13:18
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol