EFSANE KAYGISINI DİLE GETİRDİ...

Tüm zamanların en iyi basketbolcularından biri kabul edilen Müslüman Kerim Abdül Cabbar, Cumhuriyetçilerin İslam karşıtı söylemde bulunmayı sürdürmesinden duyduğu kaygıyı dile getirdi.

09 Şubat 2016 Salı 23:31
EFSANE KAYGISINI DİLE GETİRDİ...

 ABD'li, tüm zamanların en iyi basketbolcularından biri kabul edilen Kerim Abdül Cabbar, Cumhuriyetçi başkan aday adaylarından Donald Trump’ın oy oranının düşüşe geçmesine rağmen, bu kanadın İslam karşıtı söylemleri sürdürmelerinden kaygı duyduğunu söyledi.

Müslüman 69 yaşındaki eski basketbolcu Cabbar, CNN televizyonunda Fareed Zakaria’nın sunduğu GPS programına katıldı ve ülkede yükselen İslam karşıtı söylem üzerine değerlendirmede bulundu.

Geçen hafta Iowa’da yapılan ön seçimlerde Trump’ın oy kaybetmesine rağmen Cumhuriyetçi adaylar arasında İslam karşıtı söylemin yer edindiğine dikkati çeken Cabbar, Müslümanların ülkeye alınmaması ve bazı camilerin kapatılması yönünde Cumhuriyetçi adayların çağrı yapmasının ABD değerleriyle örtüşmediğini kaydetti.

Cabbar, “Söyledikleri şey inanılmaz. Bu öneriler, bir ABD başkanının uyması gereken anayasamızla kesinlikle uyuşmuyor” dedi.

Trump’ın "Amerika’yı tekrar muhteşem yap" sloganına gönderme yapan efsane basketbolcu Kerim Abdül Cabbar, “Dini bir ayrımcılığa davet etmek Amerika’yı muhteşem yapmaz” ifadesini kullandı. Cabbar'ın bu sözleri sosyal medyada çok sayıda kişi tarafından paylaşıldı.

Bu yıl kasım ayında yapılacak başkanlık seçimleri için aday adayları kıyasıya yarışırken, yapılan anketlere göre Trump’ın oylarında ciddi bir düşüş yaşanıyor. Seçim kampanyasını adeta İslam karşıtı bir söylem üzerine kuran Trump’ın sözlerini, Cumhuriyetçilerin siyahi aday adayı Ben Carson da paylaşıyor.






Öte yandan "Müslümanlar ve Hristiyanlar İbrahim'in çocuklarıdır" diyen Amerikalı akademisyen işinden oldu.

ABD’de, Larycia Hawkins adındaki siyaset bilimi öğretim elemanı, İslam hakkında söylediği sözlerden dolayı işinden ayrılmak zorunda kaldı.

Illinois eyaletinde bulunan Wheaton College’de araştırma görevlisi olarak çalışan Hawkins, geçen yıl sonunda sosyal medya hesabı üzerinden “Müslümanlar ile dini bir dayanışma içindeyim çünkü onlar bir Hristiyan olan ben gibi kitaba bağlı bir halktır” şeklindeki paylaşımı nedeniyle yoğun baskıya maruz kaldı.

Evancelikler tarafından finanse edilen Wheaton College’in basın bürosu tarafından yapılan açıklamada, “Okul yetkilileri ve Hawkins bir araya gelerek ortak bir noktada çözüm buldular” Ifadesine yer verildi.

Açıklamada, okul yönetimi ve Hawkins arasında gizli bir anlaşma yapılarak yolların ayrıldığı belirtildi.

Hawkins’in sosyal medya üzerinden paylaşımı sonrasında, okul yetkilileri araştırma görevlisinin görevine son vermek üzere işlemlere başlamış fakat okul danışma kurulu, tarafların ortak bir noktada buluşması yönünde çağrı yapmıştı.

İslam hakkındaki görüşleri üzerine ABD medyasına yaptığı açıklamadaHawkins, “Hristiyanlar, Müslümanlar ve Yahudiler İbrahim’in çocuklarıdır” ifadesini kullanarak görüşlerinin arkasında durduğunu belirtmişti.

ABD'de, özellikle İsrail lobileri ve Evancelikler tarafından finanse edilen üniversitelerde, farklı görüşlerin karşılıksız kalmadığı dikkati çekiyor. Geçen sene, İsrail'in Gazze'ye saldırılarına tepki gösteren öğretim görevlisi Steven Salaita, Illionis Üniversitesi tarafından kovulmuştu.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 10.02.2016 13:58
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol