DÜNYA'NIN GÖZÜ GEZİ'DE...

Gezi Parkı’na polis baskını, günlerdir parktan canlı yayınlarla gelişmeleri aktaran dış basında “Flaş Haber” olarak duyuruldu.

16 Haziran 2013 Pazar 11:01
DÜNYA'NIN GÖZÜ GEZİ'DE...

 BBC, CNN International ve El Cezire gibi uluslararası televizyon kanalları, Başbakan Tayyip Erdoğan’ın uyarısının ardından binlerce polisin 18 gündür göstericilerin kontrolündeki parka göz yaşartıcı gaz, tazyikli su ve TOMA’larla sert şekilde müdahale ettiğini bildirdi. CNN operasyonun Erdoğan’ın İstanbul’da yapacağı mitingden hemen önce gerçekleştiğine dikkat çekerek, polis anonsuna rağmen binlerce kişinin meydandan ayrılmadığını belirtti. BBC, polis operasyonunun ardından İstanbul’un birçok bölgesinde halkın pencerelerden ve balkonlardan tencerelere vurarak hükümeti protesto ettiğini bildirdi.

SÜRPRİZ OLDU
Haber ajansı Reuters, polislerin kampa girmesiyle yüzlerce kişinin kendilerini çevredeki sokaklara attığını, çok sayıda kişinin kustuğunu ya da baygınlık geçirdiğini aktardı. Haberde Erdoğan’ın konuşmasının hemen ardından gelen operasyonun sürpriz olduğu yorumu yapıldı. AFP de polislerin Gezi Parkı’ndaki çadırları ve pankartları söktüğünü aktardı. AFP’ye konuşan bir gösterici, “Gaz maskelerimizi ve gözlüklerimizi aldılar ama hiçbir şey bitmedi. Çok öfkeliyiz. Dünya Tayyip’e karşı koyabildiğimizi gördü” dedi.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 16.06.2013 11:05
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol