DÜNYA OPERASYONA NE DEDİ?

Türkiye'nin Suriye'de IŞİD hedeflerine ilk sınır ötesi hava operasyonu gerçekleştirmesi İngiliz basınında geniş yer buldu.

24 Temmuz 2015 Cuma 10:35
DÜNYA OPERASYONA NE DEDİ?

 İngiltere’nin saygın gazetelerinden The Guardian gazetesi, IŞİD tarafından düzenlenen bir operasyonda bir Türk askerin yaşamını yitirmesinin ardından, IŞID karşıtı koalisyonun İncirlik üssünün ABD güçleri tarafından kullanmasına ilk kez izin verildiğini yazdı.

GUARDIAN “İLK SINIR ÖTESİ HAVA OPERASYONU”

Türkiye’nin Suriye'de IŞİD hedeflerine ilk sınır ötesi hava operasyonu gerçekleştirildiğini belirten Guardian, Türk Silahlı Kuvvetleri'nin IŞID militanlarına karşı gerçekleştirdiği operasyona geniş yer vererek, Türkiye’nin üssün koalisyon tarafından kullanılmasını daha önce reddetmesine rağmen, Türk askerinin şehit düşmesiyle birlikte harekete geçtiğini yazdı.

Gazete ayrıca Türkiye’nin hali hazırda 1 milyon 700 bin Suriyeli sığınmacıyı barındırdığı ve Suriye ile sınırının 560 mil olduğunu hatırlattı.

TİMES “TÜRK JETLERİ SURİYE’DEKİ İSLAM DEVLETİNE SAVAŞ AÇTI”

The Times gazetesi de, “Türk jetleri Suriye’deki İslam devletine savaş açtı” başlıklı haberinde, Türkiye jetlerinin Suriye’de IŞİD hedeflerine ilk kez sınır ötesi hava operasyonu gerçekleştirdiğini yazarak, üç adet F-16’nın Diyarbakır’dan havalanarak terör örgütüne karşı bir operasyon başlatıldığını, Havar sınırı yakınında üç menzilin hedef alındığını belirtti.
Gazete bunun IŞİD’e karşı gerçekleştirilen en geniş operasyon olduğun ifade etti.

OBAMA: “MÜTTEFİKLERLE YAKIN GÖRÜŞME İÇİNDEYİZ ”

İngiliz yayın kuruluşu BBC ise, ABD Başkanı Obama’nın 16 ülkeden oluşan koalisyonun IŞİD'e karşı mücadele ettiğini hatırlatarak Obama ile yapılan geniş bir röportaja yer verdi.

Suriye'ye yabancı savaşçı akışının durdurulmaya çalışıldığını ifade eden BBC, Obama’nın “Suriye'ye yabancı savaşçı akışını durdurmaya çalışıyoruz. Türkler, Ürdünlüler ve bölgede diğerleri ile birlikte yapmaya çalıştığımız şey, IŞİD'in faaliyet gösteremeyeceği bir platform oluşturmak” sözlerine yer verdi.

BBC ayrıca, Obama’nın IŞİD'le mücadele konusunda müttefikleri ile yakın görüşmeler içinde olduklarını vurgulayarak, Obama’nın bu konuda ilerleme kaydedildiği, Suriye'de siyasi bir geçiş sürecine ihtiyaç olduğu ve Esad’ın, Rusların ve İranlıların bunu anlamasını sağlamaya çalıştıklarını aksi takdirde Suriye’nin bölgeyi çok daha uzun ve kanlı bir çatışmaya iteceği uyarısının altını çizdi.
Aynur TATTERSALL/LONDRA

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 24.07.2015 10:36
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol