DÜNYA NEDEN SUSKUN!

İsrail'in Filistine karşı başlattığı saldırılar İspanyol basınında özellikle plajda futbol oynarken atılan bir bomba sonrası öldürülen çocuklardan sonra iyice ağırlaşmaya başladı.

18 Temmuz 2014 Cuma 11:54
DÜNYA NEDEN SUSKUN!

 İsrail askerlerinin kısa süren ateşkesin ardından başlattığı kara harekatına geniş şekilde yer veren gazeteler, 11 günlük bilançonun 260 kişi olduğuna dikkat çektiler.

Dünyanın bu savaş karşısında sessizliğini de eleştiren gazeteler hiç kimsenin kınama dışında bir şey yapmadığını ve İsrail'i karşısına almak istemediğini belirtti.

Bu arada başta Madrid ve Barselona olmak üzere İspanya'nın çeşitli kentlerinde İsrail'in Filistinlere karşi başlattığı savaş halk tarafından gösterilerle protesto ediliyor.

El Pais gazetesi: "İsrail ateşkes sonrası Gazze'ye karadan çıkartma yaptı" başlıklı haberinde ABD'nin bu harekata yeşil işik yaktığını vurguladı. Gazete, kara harekatı sonrası 20 Filistinlinin hayatını kaybettiğine işaret ederek İsrail tanklarının Filistin topraklarında çok yavaş ilerlediğini ve sadece 100 metre içeriye girip beklemeye başladığını kaydetti

El Mundo gazetesi: "İsrail Hamas'a karşı kara harekatı başlattı" başlığını kullandı. Gazete, İsrail'ın bu harekatının amacının Hamas'ın inşa ettiği tünelleri yok etmek olduğunu söylemesine rağmen ölü sayısının arttığını ve bir de İsrail askerinin öldüğünü ifade etti. El Mundo gazetesi ayrıca,kendi kaynaklarına dayanarak geçtiği haberinde İsrail tanklarının Hamas'ın füzel saldırıları gerçekleştirdiği 103 sığınma pozisyonunuda yok ettiğini yazdı.

ABC gazetesi, "Gazze halkı işgal topları ile uyandı" başlığını attı. Gazete, bölgede görev yapan doktorları kaynak göstererek bu harekatın başlangıcında biri bebek 11 kişinin hayatını kaybettiğini duyurdu. ABC gazetesi, bu harekattan en fazla zarar gören iki kentin Beit Hanun ve Beit Lahia olduğuna dikkat çekerek 50'si çocuk 257 kişinin öldüğü bu saldırıların bilançosunun uluslararası camiayı endişeye sürüklediğini belirtti.

La Razon gazetesi ise, "İsrail ordusu tüm ağır silahları ile Filistin topraklarına giriş yaptı" başlığını kullandı. Gazete,İsrail'in son teknolojik silahlarını Filistin halkına karşı kullanmaktan kaçınmadığınada dikkat çekerek ölü sayısının artması karşısında kimsenin İsrail'e dur demediğini hatırlattı.
Mehmet ÇİFTÇİ - MADRİD

DHA





Son Güncelleme: 18.07.2014 11:56
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol