Diktatör Beşir'in 130 Milyon Doları Evinden Çıktı!

Sudan'da ordunun görevden aldığı eski diktatör Ömer el Beşir'in evinden nakit olarak 130 milyon dolar çıktı. Paranın, tahıl çuvallarına sıkıştırılıp bavullara saklandığı açıklandı. Beşir hakkında para aklama soruşturması da açılacak.

21 Nisan 2019 Pazar 23:33
Diktatör Beşir'in 130 Milyon Doları Evinden Çıktı!

Sudan’ı 30 yıl demir yumrukla yönettikten sonra halk ayaklanmasına destek veren ordu tarafından görevden alınan eski devlet başkanı Ömer el Beşir’in evinde 130 milyon dolardan fazla nakit para bulunduğu açıklandı. Savcılık, Beşir hakkındaki suçlamalara kara para aklama suçunun da eklendiğini söyledi.

BAVULLARDA SAKLIYORDU

Güvenlik güçlerinin eski devlet başkanının evinde dolar, euro ve Sudan poundu cinsinden en az 130 milyon dolar bulunduğu duyurdu. Paraların bavullarda saklandığı belirtiliyor. Reuters’a konuşan yargı kaynakları, bavullarda 351 bin dolar, 6 milyon euro ve 5 milyar Sudan poundu (105 milyon dolar) bulunduğunu söyledi. Kaynak, Beşir’in bu konuda Kobar Cezaevi’nde sorgulanacağını söyledi.

TAHIL TORBALARINA TIKIŞTIRMIŞ

Askerlerin bulduğu paranın bir kısmını fotoğrafı basınla da paylaşıldı. Radio Dabanga isimki basın kuruluşu, paraların 50 kilogram tahıl taşınması için tasarlanmış torbalarda saklandığını duyurdu.

YOLSUZLUK KOMİTESİ KURULACAK

Sudan’da son olarak Beşir’in eski partisinin bazı üst düzey üyeleri gözaltına alındı; Ulusal İstihbarat ve Güvenlik Servisi’nden üst düzey yetkililer de emekliye ayrıldı. Başsvacılık ise yolsuzluk soruşturmalarının denetlenmesi için bir komite kurulacağını açıkladı.

Beşir Aralık 2019’da hayat pahalılığına karşı kitlesel protestolar ile karşılaşmış, eylemleri bastırmak için olağanüstü hal ilan etmişti. Ancak devlet başkanının istifasını isteyen göstericiler Savunma Bakanlığı’nın önünde oturma eylemi başlatmış, ordu devreye girerek Beşir’i görevden almıştı. Bununla birlikte, Sudan ordusunun sivil yönetime geçişi hızlandırması için eylemler sürüyor

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol