CANİLER...

Afganistan'da zina yaptığı gerekçesiyle genç bir kadın halkın gözleri önünde Taliban militanları tarafından infaz edildi. Görüntülerin internette yayınlanması tepki çekti.

09 Temmuz 2012 Pazartesi 13:30
CANİLER...

 Japonya'nın başkenti Tokyo'da dün Afganistan'a 4 yılda 16 milyar dolar yardım paketi onaylanırken, ülkede şiddet olayları da devam etti.

Taliban militanları, zina yaptığı gerekçesiyle 22 yaşındaki bir genç kadını, kameralar çekimdeyken infaz etti.
ABD önderliğindeki NATO birliklerinin 2014 yılında Afganistan'dan çekilmesi sonrasında en büyük endişe Taliban'ın ülkeye yeniden hakim olması. Zina gerekçesiyle kameralar çekimdeyken infaz edilen 22 yaşındaki bir kadının görüntülerinin video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanması bu endişeleri bir kez daha arttırdı. Afganistan'ın başkenti Kabil'e 100 kilometre uzaklıkta bir köyde, 22 yaşındaki Necibe adlı genç kadın, zina gerekçesiyle Taliban militanları tarafından bir arazide kamera çekimdeyken, halkın gözleri önünde kurşuna dizildi.
Video paylaşım sitesi YouTube'da yayınlanan görüntüde, genç kadın arkası dönük bir şekilde yere oturtuluyor. Hemen arkasında kalaşnikoflu bir Taliban militanı duruyor. "Allah-ü Ekber" sesleri arasında kadın sırtından vurulyor. Zina gerekçesiyle infaz edilen kadına üç kurşun isabet ettikten sonra yere yığılıyor. Ancak Taliban militanı, yetinmeyerek kadının bedenine 6 kurşun daha sıkıyor.
'SORUŞTURMA BAŞLATTIK'
Görüntülerin YouTube'da yayınlanması sonrasında Afgan yetkililer, "Güvenlik güçleri cinayeti soruşturmaya başladı" açıklaması yaptı. Afganistan İnsan Hakları Komisyonu'ndan Musa Mahmudi, "Resmi yargılama olmadan yapılan her türlü infazı kınıyoruz. Bu İslamiyet'le bağdaşmıyor" açıklamasında bulundu.
SALDIRILARDA 51 KİŞİ ÖLDÜRÜLDÜ
Afganistan'da sivilleri ve NATO askerlerini hedef alan saldırılarda ise, toplam 51 kişi öldü, 13 kişi yaralandı. Kandahar Valiliği sözcüsü Ahmed Cavid Faysal, Afganistan'ın Pakistan sınırında yer alan Argistan bölgesinde düzenlenen 3 ayrı bombalı saldırıda 16 kişinin öldüğünü, 10 kişinin yaralandığını söyledi. Helmand Valiliği Sözcüsü Davut Ahmedi de Taliban militanlarının, Helmand'a bağlı Musa Kala bölgesindeki bir kontrol noktasına erken saatlerde bir saldırı düzenlediğini söyledi. Saldırının ardından takviye olarak bölgeye giden polis aracının yol kenarına yerleştirilmiş bombaya çarpması sonucu 5 polisin öldüğünü belirten Ahmedi, kontrol noktasında 4 saat kadar süren çatışmada ise 20 Taliban militanının öldürüldüğünü, 3 polisin yaralandığını kaydetti. 

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol