BUNU SÖYLEYENE İNANAMAYACAKSINIZ!

“İslam, Hıristiyanlıktan daha canlı bir din”

04 Mart 2013 Pazartesi 15:28
BUNU SÖYLEYENE İNANAMAYACAKSINIZ!

 PAPALIK Kültür ile Dinler arası Diyalog konseylerinin eski Başkanı Kardinal Paul Joseph Jean Poupard, Batı’da inanç krizi yaşandığını dile getirerek, “İslam, Hıristiyanlıktan daha canlı bir din” dedi. 

Papa 2. Jean Paul tarafından 1985 yılında kardinallik makamına yükseltilen ve Katolik Kilisesi’ne ‘dinler arası diyalog’ teriminin yerleşmesinin mimarlarından biri olarak gösterilen teolog Kardinal Poupard, Corriere della Sera gazetesine bir röportaj verdi. Yaşının ileri olmasından dolayı Papalık seçimlerine katılamayacak olan 82 yaşındaki Fransız Kardinal, Batı’da inanç krizi yaşandığını öne sürerek, “Burada Kutsal kabul ettiğimiz şeyler, artık inananlar tarafından sadık kalınan şeyler değil. Bunun için evlilik kurumuna ve vaftize bakmak yeterli. İslam, Hıristiyanlıktan daha canlı bir din” dedi. 
YENİ PAPA AVRUPA DIŞINDAN OLMALI
Hıristiyanlığın Afrika’da, Asya’da (özellikle Filipinler’de) ve Latin Amerika’da hızla yayıldığını belirten Kardinal Poupard, “2025 yılında Katoliklerin yüzde 80’i dünyanın güneyinde yaşayacak. Kardinaller bunu göz önünde bulundurarak, bir sonraki Papa’yı seçmeli” diyerek, yeni Papa’nın Avrupa kıtasının dışından seçilmesinin gerekliliğine işaret etti.
16. Benediktus’un halefinin nasıl olması gerektiğine de değinen Kardinal Poupard, “İki dil bilmeli. Biri Tanrı’nın diğeri ise insanlığın dili. Bize, kültürün merkezinin sadece Batı olmadığını göstermeli. Katolik Kilisesi’nin 186 ülkede hayatta olduğunu göz önüne almalı” diye görüşlerini ortaya koydu.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol