BU ÜLKEDE 'İSLAMİYET' GELECEĞİN DİNİ OLDU!

İngiltere’de kiliseye giden Hristiyanların sayısının camiye giden Müslümanlardan daha az olduğu ortaya çıktı.

30 Mayıs 2013 Perşembe 12:02
BU ÜLKEDE 'İSLAMİYET' GELECEĞİN DİNİ OLDU!

 2011 yılında yapılan nüfus sayımında kendini Hristiyan olarak tanımlayanların sayısının 33.2 milyon kişi olsa da bunun gerçeği yansıtmadığını söyleyen gazete, buna delil olarak Londra’nın doğusundaki bir kilise ile camideki ibadet edenlerin fotoğraflarını yayınladı. 

Gazetenin ilk fotoğrafında bin 230 kişilik tarihi kilisede ibadete gelen Hristiyanların sayısı 12’yi geçmezken ikinci fotoğrafta, kiliseye yakın bir semtteki camiye Cuma namazını kılan Müslümanların sokaklara taştığı görülüyor.

Daily Mail ‘Bu fotoğraflar nüfus sayımı sonuçlarından daha iyi bir hikaye anlatıyor. Fotoğraflar, İngiltere’de artık şimdiki trendler, Hristiyanlık geçmişin İslamiyetin ise geleceğin dini olduğunu gösteriyor’ diye yazdı. 

Habere göre, 18. yüzyılda inşaa edilen bin 230 kişilik tarihi St George Kilisesi’ne pazar ayinine gelenlerin sayısı 20’yi geçmiyor. Diğer yandan Bangledeşlilere ait 100 kişilik caminin ise Cuma namazlarında sayısı 5 katına çıkıyor.

HRİSTİYANIM DİYENLERİN SAYISI AZALDI

Gazete ayrıca son 10 yıl içersinde İngiltere ve Galler’de kendini Hristiyan olarak tanımlayanların oranının yüzde 71.1’den yüzde 59.3’e düştüğünü aynı yıllar içersinde yine İngiltere ve Galler’de Müslüman nüfusun yüzde 4.8 artarak 2.7 milyon yükseldiğini aktardı.
Dail Mail, gelecek 20 yıl içersinde İngiltere’de kiliseye gidenlerden çok aktif Müslüman olacak fikrinin bundan 50 yıl öncesine kadar akıllara asla gelmeyeceğini belirtirken haberi şöyle noktaladı: 

‘Bir kaç on yıl içinde St George Kilisesi yine inananlarla dolabilir ancak bu defa bunlar Hristiyan olmayacak’.

yuzdeyuzhaber





Son Güncelleme: 30.05.2013 12:09
Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol