BU OYUN GERÇEĞE Mİ DÖNÜŞECEK?

Amerikan Ordusu’nun, olası İsrail-İran sıcak çatışması durumunu değerlendirmek üzere bir simülasyon gerçekleştirdiği ortaya çıktı.

21 Mart 2012 Çarşamba 10:54
BU OYUN GERÇEĞE Mİ DÖNÜŞECEK?

 ‘Savaş Oyunu’ olarak da adlandırılan ve “İç Bakış (Internal Look)” adıyla gerçekleştiriken plan semineri, İsrail’in İran’a ait nükleer tesislere, ABD’nin onayına gerek duymadan saldırmasıyla başlıyor.

Senaryoya göre, ABD’yi İsrail’in bir numaralı müttefiki olarak kabul eden İran Ordusu, önce İsrail savaş uçaklarına, ardından da Körfez’de bulunan Amerikan savaş gemilerinden birine saldırıyor ve yaklaşık 200 ABD’li askeri öldürüyor. Böylece Amerika da ilk başta onay vermediği savaşa girmek zorunda kalıyor. New York Times gazetesine sızan senaryoya göre en olası sonuç, İsrail hava saldırısının İran’ın nükleer programını bir yıl, ABD hava saldırısının ise 2 yıl daha erteletecek olması.
Özellikle de İsrail gündemine bomba gibi düşen plan seminerine yönelik tepkilerin, savaş simülasyonunu yöneten ABD Ordusu’nun Ortadoğu, Körfez ve Güneybatı Asya’daki kuvvetlerini yöneten generali James N.Mattis’in başını belaya sokabileceği ifade ediliyor. İki haftalık savaş oyununun, şubat ayının sonunda tamamlandığı öğrenildi. “İç Bakış” savaş oyunları, ABD savunma stratejilerinin yüksek düzeyde önem atfettiği konularla ilgili olarak ortalama iki yılda bir gerçekleştiriliyor.

yuzdeyuzhaber





Yorumlar

Dikkat!

Yorum yapabilmek için üye girşi yapmanız gerekmektedir. Üye değilseniz hemen üye olun.

Üye Girişi Üye Ol